Girl Power! blog

Nyílt levél Csapó Gábornak

Kedves Gábor,

nem ismerjük egymást, de biztosíthatlak róla, hogy egy egész ország ismerte eddig is a neved, és ha meghallották, rögtön tudták, hogy ki is ez az olimpiai bajnok vízilabdázó, edző és jogász.

Azonban úgy alakult, hogy mostantól még valami eszükbe jut majd: a Sport Tv-n való szereplésed.

Te, aki gyerekekkel foglalkozol, ezáltal gondolhatnánk, hogy érzékeny, empatikus lélek vagy, tudhatnád, vagy tudhattad volna, hogy a kijelentéseddel, amit ugyan egy büntetőjogász szájába adtál, mégis tőled hangzott el, mit okozol.

Adott a következő történet: előkerül 55 év után egy mélyre ásott botrány, egy nemi erőszak-ügy, amit “szakmai szempontok szerint kitűnő” Kiss László két másik társával követett el.  

A magyar sporttársadalom egy szelete Gyárfás Tamással  az élen összezárt és megpróbálta kurvának lefesteni Zsuzsát is, aki ráadásul már halott, így nem tud reagálni. Ehhez sokan csatlakoztak is. 

“Szeretett kefélni” – mondta Aczél Endre. 

„Elnézést kérek, ha akaratlanul is bárkit megbántottam emberi méltóságában, megsértettem erkölcsi értékrendjét. Nem állt szándékomban” – mondta Gyárfás Tamás, aki leszögezte, a MÚSZ vezetőségének és az edzőbizottságának közös döntése volt, hogy kiáll a kapitány mellett, „ennek ellenére úgy látom, helyesen cselekedett, amikor lemondott”– ezt már utólag mondta Gyárfás Tamás, de ekkor már szinte mindegy volt. Mindegy volt, mert Gyárfás – aki mellesleg tudott Kiss börtönbüntetéséről – ezt megelőzően pedig arról beszélt, az áldozat “könnyen kapható volt”. 

Szerencsére valami elemi változás van kialakulóban most a magyar társadalomban, még ha oly lassan is. De eljött az idő, mikor efféle meggondolatlan kijelentések gazdájának nincs helye például a Népszabadságban, és ahol egyre hangosabban zúdul fel a társadalom nagy része is.

A Sport Tv is elhatárolódott Tőled, aki ugyan a mutatvány után azonnal visszakoztál, és azt mondtad, te sem gondolod komolyan, de akkor már ez is mindegy volt, ez is.  

És akkor térjünk rá a tanácsomra: egy honfitársam gyorsabb volt, mint én, és valahogy így gondoltam  illusztrálni számodra, illetve büntetőjogász oktatód számára a nemi erőszakot röviden és tömören, mint ahogyan azt most az alábbi videón megtekintheted: 

Ezt a feleségem küldi Csapó Gábornak, meg a többi hülyének.

Posted by Füle Sándor on Sunday, April 10, 2016

 

Ha esetleg pedig a fenti bemutató kevés lenne, kedves Gábor, ajánlok egy másik kisfilmet is, csak hogy az alapokról induljunk: sajnálattal veszem tudomásul, hogy büntetőjogász tanárod elméleti oktatásának idején ezt a filmet még nem láthattátok, mindenesetre biztos, hogy nemi erőszakról való elméletet, amit bemutattál, sem te, sem ő nem gondoltatok volna semennyire sem komolyan.

Tea-and-Consent

A kis videóban láthatod, a nemi erőszak kulcsa az ERŐSZAK.

Ha valaki nem kér teát, akkor nem öntjük erőszakkal a szájába, nem kényszerítjük rá, hogy igyon, nem fogjuk le hárman, hogy igya meg, és utána nem kábítjuk el, majd ajánlunk neki pénzt, hogy kussoljon.

Akkor sem kényszerítjük a tea elfogyasztására embertársunkat, ha az elején közli, szereti a teát és inna is belőle, ám időközben meggondolja magát. 

Láthatod, hogy a filmből kiderül, mit jelent a kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolat, és annak ellenkezője: míg előbbi – milyen meglepő – kölcsönös megegyezésen alapul, úgy a másik – tekintettel arra, hogy az áldozat szeret-e kefélni – esetében nincs megállapodás, nincs megegyezés, az egyik fél azt nem akarja. 

Ha valaki nem kér teát, ne készíts neki, ha pedig már elkészült, ne akard vele megitatni.

Ha öntudatlan, akkor is gyaníthatod, hogy nem akar veled teázni. 

Nem ragozom tovább. 

Talán Gábor, bízom benne, csak titkon remélem, hogy már te is nagyon bánod a tévés szereplésed azon néhány kínos másodpercét, talán nem kellett volna, talán nagyon nem. 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Mind a kilenc nyelven ilyen ordenáré a modora?Amúgy a világbajnok helyesírásához adnék tanácsot:A visszautasítom egy szó.”Dr” Csapóról meg szimplán ostoba.Nem bámulatosan.

 2. Endre Hídvégi says: (előzmény @Agi Hugi)

  Az Ági Hugi nevű kommentelőnek!

  Első sorban illene a VALÓDI neveden irkálni.Másod sorban (a teljesség igénye nélkül): dr.Gyarmati Dezső művészet történész, dr Faragó András állatorvos,dr Konrád János sebész,dr Szívós Márton fogorvos,dr Kárpáti György jogász, ők vizilabdázók voltak.dr Fenyvesi Máté állatorvos, dr Puskás Lajos jogász,dr Dékány (sajnos a keresztnevét nem tudom) jogász és még sokan mások, nem AJÁNDÉKBA kapták a diplomájukat. Harmadsorban: tanuljon meg helyesen írni magyarul, aztán se tegyen megjegyzéseket intelligenciára, hiszen ön olyan bámulatosan unintelligens és buta, akár egy ma született hintaló..Én ugyan nem magyar anyanyelvű vagyok, megtanultam helyesen írni és beszélni magyarul.Lengyel állampolgárként négy olimpián vettem részt, világhírű egyetemeken tanultam, nappali tagozaton!Beszélek kilenc nyelvet!!!, külügyi tisztviselőként kb. 30 országban dolgoztam.Vissza utasítom azt, hogy egy sportoló azért, mert világszínvonalon sportol, eleve bármilyen kiváltságot élvezne a tanulmányai során.
  Csapó Gábor egy jogi probléma képi megjelenítését mutatta be, ebből azokat a következtetéseket levonni amit ön tett, csak és kizárólag a teljes elhülyülés jegyében lehet..Ön szerintem 1961-ben még nem is élt, semmiről nincs pontos információja, csak maga mutogató idiótaként próbálja az észt osztogatni….Undorító amit művel!!!!

 3. Senki nem titkolta a másik két erőszakoló díszpinty nevét, megjelent a sajtóban többször is több helyen, csak miután ők nem olyan ismert emberek, mint Kiss László, róluk kevesebb szó esett.

 4. Gyula Tóth says:

  Éveken át a Palatinuson, Széchenyi fürdőben stb. töltöttük nyáron ifjú éveinket, semmiféle “szabadosság” ott nem volt, igaz, hogy az úszóbajnokok és az őket csodáló lányok nem ott edzettek,hanem a Sportuszodában, ott pedig vajon milyen helyiségek voltak, ahová lányokat vihetett valaki, az igazgató, gondnok ezt megengedte, amit Azcél E. írt, mármint hogy folyamatos volt a szabad szerelem ? Csapó Gábor évek óta szerepel TV csatornákon, nagyon szimpatikus és számomra megnyerő módon és most tett valami eszement és érthetetlen dolgot és ezzel kiírta magát a médiából.

 5. Az o idejeben az ugynevezett kivallo sportolokat, a vizsgakon atrugdostak! Be sem kellett nekik jarni orakra!Van neki jogi diplomaja, de gyakorlatilag hasznalhatatlan, mert nincs mogotte tudas!

 6. Azt meg megkerdeznem, miert kell a masik ket gonosztevo nevet titkolni? Mindketto az FTC uszika volt, Varszegi Lajos es Lantos Laszlo is. Azt sem erdemlik meg, hogy ki legyenek allitva a sportmuzeumban!

 7. Laszlo Halassy says:

  Nahát Gábor kapis? Te aki az uszoda világában éltd le életed jelentős részét, tökéletesen tisztában vagy az ottani erkölcsi szabadossággal. Ezt aki ott élt néhány évet, mindenki tudja , de vannak dolgok amiről nem beszélünk.

 8. István Tóth says: (előzmény @Júlia Molnár)

  Milyen jogi diplomája van,hiszen két értelmes mondatot nem tud elmondani.Ez egy idióta,remélem egy életre kiírta magát a közszereplésből.

 9. Mónika Dutkon says:

  Mert, ha egy nő szereti a szexet, az már kurva is! Ezen a hozzáálláson kellene változtatni először.

 10. István Zsóka Sz says:

  Csapókám úgy jártál, mint Plagi Pali, amíg csak sportoltál tiszteltünk de most már……..

 11. Mária Menczigár says:

  Hát Csapókám rosszkor voltál rossz helyen, s ha hallgattál bölcs maradtál volna. Igy jártál. A vizespoharat meg felejtsd el. Neked vizespohár egyébként sem volt soha a kezedbe.

 12. Agi Hugi says:

  A vizilabdasok ugyan ugy, ahogy focistak tul sokat kepzelnek magukrol. Csapo valaha jo polos volt de mindig egy szellemi toprongy. Gondolom meg tobbet kepzel magarol, mert szerepel a heti hetesben. Humorerzeke egyenlo a nullaval, mert az elore megirt szovehet sem kepes viccesen eloadni! Ideje lenne, ha eltunne a sullyesztoben. Ez utan a megnyilvanulasa utan, meg a nevet is el kell felejteni. Biztos o is agressziv volt a lanyokkal fiatalon. Az ilyen mind primitiv, mocskos, senkihazi. Idaig is mindenki tudta rola, hogy nem intelligens, de most nyilvanosan is bizonyitotta.

 13. Attila Nolnár,Ez nyílt erőszakra uszítás!!!
  Kiváncsi lennék az ilyen írógatók múltjára!!

 14. Jozsef Vincze says: (előzmény @Tamás Urbán)

  Vissza kellene adnia az olimpiai érmét a nyugdíjával együtt! És miért foglalkoztatják a Sport Tv-ben, amikor semmit sem tud hozzátenni semmihez!?

 15. Tamás Urbán says: (előzmény @magylac)

  Tisztelt uram ? nem tudta??? A komcsi besúgó a komcsi besúgót védi mindig ez van ez megy.. hogy állna szája csapónak – ha az ő lányát fogták volna le (pedig az is szeret biztos kefélni.. ) csak nem mindegy kivel hol és milyen módon.. Csapó meg az anyjának húzogassa a poharat besúgó létére. büdös III/III besúgó a kárpátival együtt.. Tudja hány ember – családok életét tette tették tönkre?
  nem is 3 évet kellett volna kapnia kissnek hanem 5-12 az 1961-62-63- törvényei szerint . 276 § szerint… így védje őket mentse fel őket bárki….

 16. Miklós Bódi says:

  Most komolyan.
  Csapó Celepet valaki komolyan veszi?
  Jogász…akkorát röhögtem, gipszkarton elszédült.

 17. Lakatos Márk says:

  Elképzelem ahogy a párja sírva hazamegy,hogy ketten lefogták,a harmadik meg megerőszakolta,ő meg előveszi neki a “VIZESPOHARAS MUTATVÁNYT” 🙂

 18. Muc@ says:

  Gyenesei Leilácska (csapatvilágbajnok öttusázó, öttusában és sífutásban olimpikon, az Alba Volán és a Kaposvári Építők sportolója; édesapja Gyenesei István korábbi önkormányzati miniszter) meg szégyellje magát, hogy nő létére (ráadásul joghallgató) csak annyira futotta tőle, hogy “jó példa, jó példa”. Ha őt ketten lefogják, megerőszakolják, elájul és akkor még rámászik a harmadik is, mit szólna hozzá? Hogy jó példa?! És mit szólna az apukája, anyukája, hogy rendben van ez így, miért nem húztad el időben a poharat?!
  Tőle is elhatárolódhatna a Sport TV, ő pedig kérjen bocsánatot a női nemtől, melynek ezzel a dicső szereplésével mint élsportoló is a legaljára süllyedt.
  Ha ő is szereti amúgy a szexet, amint azt már harsogják az ilyen Csapó-félék az akkori áldozatra, az ok arra, hogy három féreg akarata ellenére rámásszon?
  Hivatásos prostikat sem erőszakolunk meg Csapó úr, akár szeretik a szexet, akár nem, mert ott pedig az aktus üzlet, két fél megállapodása! Azért ha a lányáról lenne szó, gondolom nem tologatná jópofizva a poharat!

 19. Erika Szabó says:

  A nagy számok törvénye szerint túl sok “gyökér” van pozícióban. Ez egész ügy kezelése a nyilvánosság előtt tipikus folytatása a Kövér László, Kovács Ákos hímsoviniszta megnyilvánulásának.

 20. magylac says:

  Tisztelt Mindenki !
  Elöljáróban,2 leányom van,és normális családban élek.
  Értelmezni ‘Dudi’ mondandóját Önök nem tudták,vagy nem szerették volna megérteni.Ő is azt mondta,hogy ilyen tettet csak el lehet ítélni,de bizonyítani nagyon nehéz.Jelen esetben mindenki csak találgat,az igazságot meg soha nem lesz módunk megtudni.
  Kiss László pedig szerintem bizonyította azt,hogy kiváló munkát végzett sportolóival,és amióta Én hallottam róla /1986/ nem panaszkodtak rá ilyen jellegű problémával.

  Köszönöm szépen,hogy megbeszélhetünk egy fontos morális ügyet.

 21. Gabriella Villányi says:

  Külön köszönöm a fenti levelet, csak az a baj, hogy a “címzett” úgy sem fogja megérteni -sajnos-. Viszont a levél tökéletes!!

 22. Attila Molnár says:

  Ez egyszerűen csak egy rossz illusztráció volt.
  Ha pofán taposnám Csapó urat, kirúgnám 4-5 fogát, letépném a jobb fülét, kinyomnám a jobb szemét, fojtogatnám 1-2 percig, biztos nem húzogatná olyan lelkesen azt a poharat.

  Na az egy megfelelő illusztráció lenne.

  Úgy látszik, az élet még nem tanította meg arra, milyen mikor totális fizikai dominanciát gyakorolnak fölötte.
  (De ami késik, nem műlik, lehet, hogy megtapasztalja még, mit jelent az erőszak fogalma! Pláne, ha így folytatja…)

 23. Júlia Molnár says:

  Nagyon jó volt a fenti levél, de nem tudom a címzett megérti-e, függetlenül attól, hogy jogi diplomája van!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!