Felnőtt tartalom. Elmúltál már 18 éves?
Igen | Nem
Girl Power! blog

Több meztelen férfit a Trónok harcába!

Emilia Clarke a Conan című műsorban arról beszélt, hogy több meztelenséget szeretne látni a Trónok harcában – mármint a férfiszereplők esetében, természetesen. 

 

Game of Thrones

“Rengeteg meztelenség van a sorozatban, köztük én is szerepeltem már meztelenül… azt hiszem, szükség lenne az egyenlőségre a férfiak és a nők meztelenkedése között” – fogalmazott a színésznő. 

Free the penis! – vagyis “Szabadságot a pénisznek!”, jelentette ki Emilia Clarke, és milyen igaza van. 

A Huffington Post egyébként készített egy csomó összesítést a Trónok harca összes meztelen jelenetéről,  és ha végignézzük, nem lehet kétségünk afelől, hogy Emilia jól látja: sok a mell, kevés a pénisz. Ahogy mondjuk itt, az ötödik évadban:

Elgondolkodtató, hogy egyáltalán feltűnik-e, vagy feltűnt-e az elmúlt években, hogy milyen természetességgel vesszük, hogy a nőket teljesen meztelenül szerepeltetik? 

A Trónok harcát egyébként már többször érte a szexizmus és a nőgyűlölet vádja, hiszen a sok-sok indokolatlan meztelenkedés, a nők elleni erőszak igen sokszor szerepel a sorozatban. 

A fenti összesítésekben is jól látható, hogy a teljes meztelenség igen gyakori az összes részben, és a borbélyházas jelenetekben például rengetegszer hemzsegnek pucér nők a filmvásznon. 

Az utolsó évad utolsó és fontos jelenete, a “szégyenmenet” az egyik megemlékezetesebb meztelenség, bár jómagam azt nem kifejezetten értékelném céltalan ábrázolásnak, sokkal inkább a teljes megaláztatás mérőfokának.

Ebben a jelenetben ugyanis Cerseinek (Lena Headey, aki egyébként testdublőrt alkalmazott a jelenethez) meztelenül kell végigvonulnia az utcán, miután bevallotta, hogy házasságtörést követett el. 

A Trónok harca sorozat és a szexizmus kapcsolatáról lesz majd még szó itt a blogon, addig is, stay tuned, nemsokára itt a hétfő, és az új évad. 

Tudod, mennyi meztelen férfi szerepel a Trónok harcában-És nő-

***

Keress a Facebookon!

girlpower

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!