Girl Power! blog

Egy budapesti munkahely, ahol nincs sem munkaidő, sem szabadságkeret

21 középiskolás lány volt kíváncsi az immár ötödik alkalommal megrendezett Lányok Napja című rendezvényprogram egyik budapesti helyszínére, a Ustream online videostreaming szolgáltatóra. 

 

IMG_3806Jómagam is ellátogattam a fél napos programra, és bár jócskán túl vagyok a célcsoport életkorán (azaz a 15-16 éves korcsoporton), de nagyjából ugyanolyan tágra nyílt szemekkel és lelkesedéssel néztem körbe a Ustream csodás, Andrássy úti irodájában.  

Ötödik alkalommal, tizenhét településen, ötvenhét helyszínen ugyanis ezerhatszáz középiskolás lány részvételével zajlott le a Lányok Napja programsorozat, amihez a budapesti Ustreamnél csatlakozott Colleen Bell nagykövet asszony is.

Na de vissza az elejére.

A délelőtti látogatáson Varró Balázs, a cég kommunikációs vezetője fogadott, majd tartott egy rövid előadást, amiből rengeteg dolog kiderült a Ustreamre, illetve általánosságban az IT-szektorra és a digitális világ jövőjére vonatkozóan.

Például:

  • 60 millió dollár befektetés áramlott a cégbe kockázati befektetőktől, a Szilícium-völgyből, Japánból, Koreából a céghez.

  • Idén januárban az IBM megvásárolta a Ustreamet, így már a cég leányvállalataként folytatják tevékenységüket.

  • A kutatás-fejlesztés (és tesztelés) itt történik Budapesten, San Franciscóban a marketing- és értékesítési tevékenység zajlik.

  • Felméréseik szerint 2019-ben egy hónap alatt annyi videótartalom készül majd, amit egy ember több mint 5 millió év alatt tudna megnézni.

  • Az online videóra egyre nagyobb igény van, egyre több lesz az interneten is elérhető. 2019-re a felhasználói adatforgalom 80 százalékát videók fogják kitenni.

Varró Balázs egyébként arról is beszélt, hogy a  Ustreamnél nincs munkaidő, akkor jössz, amikor akarsz, de egy fontos: a munkát el kell végezni. Otthonról is lehet dolgozni, nincs szabadságkeret sem, ennek azonban alapja, hogy a megfelelő teljesítményt a munkavállalók letegyék az asztalra.

A budapesti iroda gyönyörű helyen van, és van pingpong asztal is, ezt a területet is jól bejártuk mindannyian.

IMG_3808

Az előadás után gyakorlatban is ki lehetett próbálni a streamelést: először is mindenki letöltötte az applikációt, majd átnéztük a legnézettebb videókat, például az egyik legszeretettebb közvetítést egy sasfészekről, illetve a NASA élő streambe is bekukkantottunk. És persze azt is megnéztük, hogyan indítsunk saját csatornát. 

 

A Ustream két kolléganője is bejött a tárgyalóba, hogy megosszák tapasztalataikat.

 A vállalat egyébként összesen 205 alkalmazottat foglalkoztat, ebből Budapesten 105-en vannak, közülük összesen 8 női alkalmazott dolgozik jelenleg. Szóval a lányoknak bele kell ám húzni, hogy kiegyenlítődjön az arány. 

Huszár Ágnes, a vállalat üzleti menedzsere elmesélte, hogy a szállodaiparból érkezett, és bár előtte a Rendőrtiszti Főiskolára szeretett volna bekerülni, azonban 1 centiméterrel lemaradt az előírt magasságtól, így turizmus szakirányra ment továbbtanulni. 6-7 évet dolgozott a szakmában, majd 2006-ban kapott egy lehetőséget, és a Ustreamnél helyezkedett el. 

IMG_3809

Horváth-Őri Virág, a cég egyik tesztelője pedig arra biztatott mindenkit, hogy ne higgyék, hogy az informatika „fiús dolog”, mivel a tesztelői szakma tanulható, és a nők sikereket érnek és érhetnek el benne.

A Ustreamhez ellátogatott Colleen Bell amerikai nagykövet asszony is, aki elmesélte, hogy mintegy 21 évet töltött el a televíziózásban, majd a lehetőség most jött el számára az Egyesült Államok nagyköveteként.

Colleen Bell in the Ustream office

„Ez a lehetőség azért talált meg, mert 2006-ban környezetvédelmi és egészségügyi aktivistaként tevékenykedtem.  Egy munka kapcsán Washingtonba utaztam, ahol egy környezetvédelemmel kapcsolatos törvénytervezeten dolgoztam, amikor is egy fiatal, néhány hónapja hivatalban lévő szenátorral találkoztam, akit úgy hívtak: Barack Obama” – mondta a nagykövet, aki tanácsokkal látta el a résztvevő lányokat.

Azt mondta ő is: merjenek küzdeni az álmukért.

Ustream

Az eseményt szervező Nők a Tudományban Egyesület célja, hogy 2020-ra meg duplázza a műszaki karokon tanuló nők arányát, ezzel hozzájárulhatna az ezeken a területeken uralkodó munkaerőhiány csökkentéséhez, valamint a fiatal nők versenyképességének és egzisztenciális biztonságának növeléséhez.

A Lányok Napja kezdeményezés egyébként a „Take your Child to Work Day” nevű  amerikai kezdeményezésből indult el, mindkét programot évente ugyanazon a napon, április utolsó csütörtökén rendezik meg.

Ami még jó hír, hogy a Lányok Napját is szervező Nők a Tudományban Egyesület is elnyerte a Google Rise díjat,  ami világszerte segíti a nem formális oktatási intézményeket az informatikai tudományok népszerűsítésében azon 12 évnél idősebb, de még nem egyetemista korú fiatalok körében, akik hagyományosan alulreprezentáltak ezeken a területeken, vagyis ez azt jelenti, hogy a szervezet most már vidéken is egyre szélesebb körben jelenik majd meg és segíti a hátrányos helyzetűeket is a továbbtanulásban.

Még több ilyen napot a lányoknak! 

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!