Girl Power! blog

Ez a 10 éves kislány találta fel az egészséges nyalókát

Egy 10 éves michigani kislány kifejlesztett egy olyan nyalókát, ami nem hogy rosszat, de inkább jót tesz a fogaknak. Egyik legnagyobb rajongója nem más, mint az amerikai first lady.

Alina Morse első ránézésre olyan, mint bármelyik gyerek, de ő valamiben más: aktívan tevékenykedik a családi cégben, ráadásul úgy, hogy ő álmodta meg a Zollipops nevű nyalókát. 

Találmánya egy nagyon egyszerű logika nyomán született meg: “szeretem az édességet, de mindig is tudtam, hogy rosszat tesz a fogaimnak” – mondta a People magazinnak az ötödik osztályos tanuló. 

Ő itt Alina Morse: 

Morse meg akarta találni a módját, hogy úgy élvezze az édes nasit, hogy elkerülje a fogorvost.

Megkérdezte a fogorvosát is a dologról, hogy megtalálja a legmegfelelőbb alapanyagokat, amelyek nem károsítják a fogait.

#zollipops are now at Wholefoods stores in California, Hawaii and Arizona. The lollipop that's good for your teeth!

A photo posted by ZolliPops (@zollipopstreats) on

Az általa kifejlesztett nyalóka tartalmaz xilitet, eritritet, és steviát, és azt mondja, étkezés után pedig kíváló édességnek bizonyul, ráadásul ezzel csökken a fogszuvasodás veszélye is. A lány szerint a nyalóka ezen kívül felfrissíti a lehelletet, és helyreállítja a pH értéket. 

A nyalókát természetesen gyerekek tesztelték.

És hogy egy 10 éves kislány hogyan tudott vállalkozást indítani?

Hát megtakarításából, amit a nagyszülők tettek neki félre. Persze a cég családi vállalkozásként működik, de a kislány, úgy tűnik, igen aktívan vesz részt a munkában. 

Mind a nagyszülőktől kapott 7,500 dollárját beletette a cégbe, és a becslések szerint ez az összeg idén akár megháromszorozódhat. 

Morse a bevétel 10 százalékát egyébként iskolai dentálhigiénés oktatásra szeretné fordítani.

A 10 éves lány megtalálta az egyensúlyt a munka és aközött, hogy azért mégiscsak úgy élje a gyermekkort, ahogyan azt a gyerekek legtöbbje.

“Az időm egyharmadát a testvéreimmel töltöm és táncórákra járok, másik harmadát a házi feladatokra fordítom, és a fennmaradó egyharmadot pedig a vállalkozásra” – mesélte a kislány. 

Zollipops are now in #wholefoods stores throughout California, Arizona and Hawaii! #zollipops

A photo posted by ZolliPops (@zollipopstreats) on

A Zollipops már a Fehér Házban is járt, mikor Michelle Obama meghívta a cégtulajdonos lányt a szokásos éves hagyományos húsvéti tojás gurításra. A first lady rajongása nem meglepő, köztudottan érdeklődik az egészséges táplálkozás iránt. 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsolt Szabó says:

    Nagyon tetszik. Szeretném ha az é lányom is így dolgozna a vállalkozásunkban.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!