Girl Power! blog

10 lombház, ahová bármikor elutaznánk

Pár héttel ezelőtt már született egy cikk a blogon az ökofeminizmusról, mivel egyre többet szeretnék itt foglalkozni mindenféle zöld témával, most pedig ajánlanék egy-két nagyon különleges szálláshelyet, vagyis inkább szállástípust: ha utaznál mostanában, és a természet közelségére vágysz, akkor érdemes elgondolkodni a lombházakon: bizony, van ilyen belföldön is, valamint külföldön is akad néhány csoda. 

A fák koronájára épült házikók hétvégi nyaralóként, de lakóházként is funkcionálhatnak adott esetben, ilyen házban lakva pedig olyan közel lehetsz a természethez, mint még soha.

Régi vágyam volt gyermekkoromban egy kerti kis lombház, tudjátok, ami egy csomó amerikai filmben is volt: ahová el lehet vonulni a kis barátokkal, tanulni, olvasni, felnőttként iszogatni, összebújni, bámulni a csillagokat.

Nem voltam ezzel gondolom egyedül, de most, felnőtt fejjel is szívesen elfogadnék egy ilyen kis kerti bunkert (persze előbb kellene egy kert). 

Most, hogy közeledik a nyár, egyre több időt töltök az Airbnb-n, ahol olyan fantasztikusan egyedi szállásokra akadok mindig, hogy alig győzök válogatni. 

Úgyhogy most új bakancslistám van: ezek a lombházak, amelyek közül legalább kettőt meg szeretnék látogatni még életemben. 

1. Az első nincs is annyira messze: Kercaszomoron, Vas megyében található egy szuper biofarm, az Őrségi Nemzeti Park területén.

A házat erdő és folyó veszi körül, és bizony andalúziai lovak is szaladgálnak a környéken, de találunk röplabdapályát és bowlingpályát is a környéken, ezen kívül télikert, két háló, két terasz is található. Masszázs és biciklibérlés is a rendelkezésünkre áll. 

A kiadó házikóban 5 férőhely van, pont elég egy kisebb baráti társaságnak vagy a családnak. 

Kerca - lo

Kerca – lombház az Őrségben

Kercafarm - lombház az Őrségben

2. Aroma(n)tica – Olaszország

A Monferratóban található lombházból hihetetlen panoráma tárul elénk, emellett pedig úszómedence is van a kertben.

Kirándulni, biciklizni érdemes itt, de elmehetünk bortúrákra és kulturális felfedezésekre is. A ház alatt található borospince is. 

Aromantica treehouse 2 Aromantica treehouse

3. Spanyolország, Huétor de Santillán

Ez a lombház egy nemzeti park kellős közepén található, igaz, ez annyira aprócska, hogy csupán 1-2 személynek ajánlják. A kis kunyhó három méter magasan fekszik, és egy függőhídon keresztül lehet belépni a helyiségbe. A kilátás sem mindennapi, ugyanis az ablakon kinézve a Sierra Nevada hegységet csodálhatjuk meg. 

A kis házikóhoz tartozik egy úszómedence, ráadásul teljesen bio és natúr tisztálkodási szereket adnak a vendégeknek.

Mint írják, egész évben napsütés vár ránk, a hőmérséklet 18 és 30 fok között ingadozik.

A kültéri wc komposztáló.

A szállásnál ezen kívül a következő szolgáltatásokat vehetjük igénybe: jóga, thai masszázs, tánc, illóolajok és a többi.

A környéken gyönyörű, kirándulásra alkalmas helyszínek, biciklikölcsönzés, vízesések, barlangfalvak, török fürdők is várnak ránk. 

Ottlétünk alatt pedig komoly kis önfenntartó oktatásban is részt vehetünk. 

tumblr_nowosjxnAb1sj2bw4o4_1280 Huétor de Santillán4.  Dióház Farm, Portugália

A lombház egy 100 éves diófa tetején van, a kilátás pedig a hegyi patakra néz. A közelben találhatók Algarve legjobb strandjai, melyeket rövid autókázással hamar elérhetünk. 

A házikóban két ember fér el kényelmesen.

Az alsó térben van a konyha, plusz egy kis pihenőtér, a komposzt wc, valamint a napenergiával működő zuhanyozó.

Algarve 

5. Treehotel, Svédország

A Treehotel nem is egy, hanem összesen ötféle lombhotelt ajánl a svédországi erdő mélyén, mintegy hat méteres magasságban.

A madárfészeknek álcázott házikóba egy kihúzható létrán keresztül jutunk fel, a tükörkocka a fényvisszaverő felületekkel teljesen belesimul a tájba, az UFO két szintes, és úgy néz ki, mint egy űrhajó, a Blue Cone (olyasmit jelent, hogy kék tölcsér, bár a ház meg piros) olyan, mint egy nagy Lego-blokk, a Kabin pedig olyan, mint egy kapszula: mindet más-más svéd tervező alkotta meg. 

Az ízlésesen berendezett szobákban 2-4 ember fér el. 

Kabin

Kabin


UFO

UFO


Tükörkocka

Tükörkocka


Madárfészek (Fotó: Caters News Agency)

Madárfészek (Fotó: Caters News Agency)

Blue-Cone-Harads-Sweden (1)

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!