Girl Power! blog

A lány, aki békét kötött gyógyíthatatlan betegségével

18 évesen Megan Starshaknak középiskolai utolsó évére, illetve sífutó karrierjére kellett volna összpontosítani, ám ekkor egy szörnyű diagnózist állítottak fel egy kivizsgálás során: egy egész életen át tartó, gyógyíthatatlan emésztési rendellenességet, a colitis ulcerosa-t állapították meg nála (UC, fekélyes vastagbélgyulladás).

Megan Starshak

Ez egy krónikus autoimmun betegség, a szervezet immunrendszerének rendellenes reakciója, melynek hatására a vastagbél folyamatosan gyulladásban van.

A tünetek között van a hasi fájdalom, fogyás, és persze az állandó wc-re rohangálás.

Megan főiskolai évei alatt végig küzdött a kórral, gyakran még ahhoz is fáradt volt, hogy kikeljen az ágyból, hogy részt vegyen az órákon. Társasági élete is egyre bonyolultabbá vált, mivel nem érezte jól magát, ha a mosdótól távol kellett lennie. Ezen kívül a súlya is vészesen lecsökkent, mivel semmilyen táplálék nem maradt meg benne.

Megan így sem adta fel.

Gasztroenterológusával való kapcsolata nagyon szorossá vált, mígnem megtalálták azt az infúziós kezelést – az ún. Remicade-t -, amely lehetővé teszi neki, hogy a lehető legteljesebb mértékben élje az életét.

„A rendkívüli fájdalom, magány, az orvosok, a balesetek és a Crohn-ból és a Colitisból fakadó sok szörnyűség ellenére jobb emberré váltam.”

A sok fizikai és érzelmi fájdalom és kín ellenére az évekig tartó kezelés Megant arra inspirálta, hogy az UC-közösség bátor és rettenthetetlen tagjává váljon.

2010 óta pedig fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy segítse azokat, akik Crohn-betegséggel küzdenek.

Andrea Meyerrel közösen megalapították a The Great Bowel Movement nevű non-profit szervezetet, küldetésük pedig az, hogy a betegeknek a rendellenességeket elviselhetővé tegyék – leginkább humorral.

Különböző előadásokat tartanak, és sokszor vicces tanításokon keresztül próbálják a bélmozgással kapcsolatos tabukat ledönteni.

A mozgalomnak most már több ezer tagja van.

Megan a humor híve, és úgy véli, gyógyító erővel is bír. A fiatal nő – aki egyébként rengeteg mással is foglalkozik, például fotózással és marketinggel – története a lehető legjobb tanítás a türelemről, az erőről és a kitartásról a világon mindenki számára.

Az ő története is igazi #girlpower sztori. 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. István Szollil says:

    Én évekig küszködtem vele, nekem is volt minden féle kezelésem (remicade is ) amig annyira leszűkült a A sygmabél része, hogy műteni kellett, ( 1 métert vettek ki a vastagbélből) most két éve egész jó, csak a kajával kell vigyázni, mert az ürítés gyakoribb, tehát át kell szervezni az életet. Főleg a nyaralást…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!