Girl Power! blog

Ide utaznak a magyarok idén nyáron

Elkezdtük tervezni a nyaralást, és ahogy általában, most is jól bevált Google-barátunkat, illetve néhány szálláskereső oldalt vettem segítségül. Az a helyzet, hogy amikor fogalmad nincs, merre menj, nagyon jól jönnek a különböző összeállítások és statisztikák, hogy egy picit tájékozódj, hova érdemes, mennyiből lehet kijönni, mik a turistáktól hemzsegő, vagy épp a kevésbé népszerű helyek.

top_szigetek_kollazs

Ezért örültem, hogy a Trivago összeállította 2016-os listáját a legjobb európai szigetekről (a vendégek által leadott szállásértékelések alapján ), így egy kis segítség alapján lehet szemezgetni.

Lássuk a Trivago listáját:

Az első helyen egy skót sziget áll, ám a toplistát egyértelműen a görög szigetek uralják.

Az elmúlt év legkedveltebb európai szigete a Skóciában található Arran (100-ból 88 feletti átlagértékeléssel), ahol az olykor zord időjárásért a skót whisky és a csodás környezet kárpótol.

A top 10-es lista további helyein azonban kisebb-nagyobb görög szigetek állnak: Astypalaia, Szifnosz és Ios szálláshelyei kapták a legmagasabb átlagos értékelést.

Arran

Arran

Olaszországot a 6. helyen Capri képviseli, és a magyarok körében népszerűbb, portugál Madeira is előkelő helyen végzett, 13. lett.

Az első 50-be egyébként néhány horvát sziget is bekerült; a Dalmáciában levő Korčula és Vis 35. és 37. a listán, az Adriai-tenger legnagyobb szigete, Cres pedig 41. az idén (habár már több helyen jártam Horvátországban, például Novi Vinodolskiban, Pulában, Splitben és Dubrovnikban is, ezek a helyek eddig mind kimaradtak. ideje pótolni… lehet, ez lesz a választásunk? Nem tudom.)

trivago_islands_top10

Forrás: Trivago.hu

Az összes görög sziget közül a magyar utazók idén Korfut, Zákinthoszt és Krétát keresik legnagyobb arányban a trivago.hu-n.

A szállásértékeléseket figyelembe véve azonban ezek nem kerültek fel a legjobbak 2016-os európai listájára; az idei top 10 közül Kefalónia, az olasz Capri, valamint Náxosz szálláshelyei a legkeresettebbek a nyáron.

Kefalónia

Kefalónia

A legolcsóbb: Szifnosz

A nyár 3 hónapjának árai alapján a 3. helyezést elért Szifnosz tűnik a legolcsóbb választásnak, itt a június-augusztusi átlagos szállásár 24 ezer forint – 1 éjszakára, 2 főre.

Szifnosz

Szifnosz

A magyarok által keresett Kefalónia 28 ezer forintért kínálja a szobákat, Náxoszon 30 ezerért, ezzel szemben Capri szigetén idén átlagosan több mint 80 ezer forintért lehet szálláshelyet foglalni.

Az az igazság, hogy a skóciai Arranon igencsak meglepődtem, alapvetően nem gondolnám, hogy Skóciába tervezzek nyaralást, de ezek után már kíváncsivá tett a város. Mindenesetre most újratervezés, meglátjuk, merre tartunk, és hogy mikor. 

És ti merre utaztok idén?

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Ági, ahogy írtam a cikkben, a Trivago által megkérdezettek körében végzett felmérés alapján készült ez a kimutatás.

  2. Agi Vamosi says:

    de most tényleg????? milyen felmérés szerint vonták le a következtetést???? mert Én úgy hiszem jó ha családok a “jarda szigetekig” eljut 🙁 és ez nem túl humoros 🙁 inkább szomorú tény 🙁

  3. Tünde Melinda Puding Szászy says:

    Pontosan erről van szó! Az átlag Magyarnak nincsen pénze nyaralásra, gürizés van ezerrel nyáron is, meg álmodozás :/

  4. Ferenc Pados says:

    Az átlag Magyar, sehova sem utazik!!! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!