Girl Power! blog

Divatfotózás egy legkevésbé sem divatkompatibilis, zárt csoportban

A Salva Vita Alapítvány tevékenységével közel 25 éve támogatja értelmi sérültek munkavállalását. A Pink Pír Make Up és az alapítvány közös szervezésű fotózásán tíz fiatal értelmileg akadályozott nő vett részt, belekóstolva az ékszermodellek és címlaplányok munkájába.

Rendhagyó fotózásra került sor a napokban a Salva Vita Alapítvány és Pink Pír Make Up közös szervezésében. Az értelmi sérültek munkavállalását segítő alapítvány 10 ügyfele próbálhatta ki az ékszermodellek munkáját.

A Relatív szépség című fotókiállítás a Nem Adom Fel kávézóban szeptember 14-én, csütörtökön nyílik meg a látogatók számára.  

A program és a kiállítás célja, hogy lerombolja a modellvilág és a szépségipar határait, illetve felhívja a figyelmet arra, hogy nem csak az lehet szép, ami megfelel a média által sugallt tökéletességnek.

A fotózást fiatal magyar ékszerészek, Kóródi Dorottya (Doreeenka) és Pinkóczi Barka (Barkáts Bolt) is támogatták, a szervező pedig Sárosi Emőke, a Pink Pír Make Up sminkese volt. 

kép

„A divatvilág csillogásának talmi illúziójára akartuk egy picit felhívni a figyelmet. Mert mi egy címlapfotó? Jó smink, frizura, ékszer, előnyös fények, remek fotós és kész. Gyakorlatilag minden nőből lehet címlaplány! És igen, szerintem a csajok többsége gondolkodott már el azon, mi lenne, ha én lennék a címlapon” – mesélte a Girl Power! blog érdeklődésére Sárosi Emőke, a Pink Pír Make Up sminkese, az esemény megálmodója, szervezője.

„A divat világa egy zárt világ. Ebből indultunk ki – a fotózással kapcsolatban csak annyival spékeltük meg, hogy mindezt a legkevésbé divatkompatibilis, zárt csoportban képzeltük el. Van egy autista öcsém, így nem volt kérdés, kik lesznek a zárt világ szereplői. Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány igazgatónője pozitívan állt az ötlethez, a megkereséshez és biztosított bennünket a támogatásáról. A Salva munkatársai pedig remek légkört teremtettek” – mondta.

A fotózás a Salva Vita Alapítványnál volt az Erzsébet körúton.

Ide, “ismerős közegbe” hívták a jelentkező lányokat egy programajánlatra: smink, frizura és fotózás.

2 napig tartott a teljes program, 5-5 fős csoportokban töltöttek el a csajos-délutánt.

Relatív szépség

Baksai Nóri. Fotó: Szabó-Huszár Barbara

„Kóródi Dorottya – Doreeenka Jewellery – és Pinkóczi Barka – Barkáts Bolt – , két fiatal design-ékszertervező, készítő barátnőim adták az ékszereket. Dóri volt a fodrász is, a sminket én készítettem.  A fotósok szintén két, a társadalmi problémákra érzékeny fiatal barát: Réthy Dávid és Szabó-Huszár Barbara voltak. Folytonos fluktuációban dolgoztunk igazi profi csapatként. A lányoknak nem kellett sokat várniuk, hiszen leültek, hogy megcsinálják nekik a frizurát, majd jött a smink, ékszerválasztás és a fotózás. Velünk volt Nagy Éva, a PR munkatársunk is, aki igazi társalkodónőként szórakoztatta a lányokat és segítette a folyamat áramlását. Egymás mellett párhuzamosan mindenki tudott dolgozni, így történhetett meg az, hogy kétszer 2 óra alatt 10 ékszermodell-fotózás meg tudott valósulni” – mesélte Sárosi Emőke.

„Minden lány nagyon cuki volt. Kicsit tartózkodóak voltak elsőre, de hamar kinyíltak és csajszisan kacarászva lubickoltak a csecsebecsék között.

Azonban a legnagyobb sikerélményem Kata, aki végül mégis megengedte, hogy egy finom, elegáns sminket készítsek neki és választott egy karkötőt, amiről úgy érezte, passzolna hozzá. Kata nagyon zárt, megfigyelői attitűddel jött a programra, de feloldódott a többiek láttán és amolyan barátnős hangulatban váltunk el”

– hangsúlyozta.

A modellek egyébként mind dolgozó fiatal ügyfelek a Salva Vita Alapítványnál. Név szerint: Baksai Nóra, Csányi Bea, Dávid Kata, Doró Eszter, Entz Janka, Karda Krisztina, Koltai Ildikó, Mészáros Barbara, Szabó Mónika, Varga Nóra.

Werkfotó

Werkfotó

„Szeretnék mindenféleképp kapcsolatban maradni az alapítvánnyal és szerintem lesz folytatás. A terv az, hogy egy divatbemutatóval záruljon a projekt, de ezek még egyeztetések alatt vannak. Más jellegű ötletek is a fejemben vannak, de nem merek előre elkotyogni belőle most semmit” – mondta Emőke, azt azt is hangsúlyozta, hogy a célja a fotózással a társadalmi érzékenyítés és a nagy illúziók leleplezése voltak.

„Valamint a fogyatékosok beintegrálása a társadalom minden szegmensére. Hogy filterek nélkül is meglássuk a valódi értékeket”.

Werkfotó - Relatív szépség

Dávid Kata


Werkfotó

Mészáros Barbara


Werkfotó

Csányi Bea

„Három szóval szoktam jellemezni, ami a családom mellett fontos számomra: smink, társadalom, vizuális kommunikáció” – mondta Sárosi Emőke. 

Sárosi Emőke - Pink Pír Make Up

Sárosi Emőke – Pink Pír Make Up

Relatív szépség – kiállításmegnyitó a Nem Adom Fel kávézóban

Szeptember 14-én,  16.00 órakor

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!