Girl Power! blog

Öt ok, amiért töröllek a Facebookon

Nos, kedves “barátom”, eljött az idő, hogy megnyomjam az unfriend gombot. Vagy – jobb esetben – mondjuk csak simán unfollow-ollak. A Facebook esetében persze nevetséges azt állítani, hogy az ezer ismerősből ennyi barátom lenne, de hidd el nekem: sem így, sem úgy nem akarlak látni a falamon többé.

Egyre több helyről hallom, ahogy mesélik, hogyan csappant meg az ismerősök száma, amikor betört a közéletbe a migrációs válság, a kvótanépszavazás, a helikopterezés, a Népszabadság-ügye és még folytathatnánk. A politika megosztó, családok, házasságok mentek már tönkre emiatt, barátságok szakadtak meg, vérre menő viták alakultak ki kommentháborúkban, és így tovább.

Ma már sokan simán törlik ismerőseik közül azt, akinél kibújik a szög a zsákból, és úgy vélik, ha nincsen semmiben sem közös nevező, kár lenne erőltetni.

Megtanulni nemet mondani, megtanulni az elengedést a Facebookon is működhet – igen, ez nem csupán spirituálisan fontos tanítás, hanem a virtuális valóban is. Akinek mennie kell, az menjen. 

giphy-1

Vannak a politikán túl észbontóan zavaró dolgok, amiktől dönthetek úgy, ezzel az emberrel egyszerűen nem akarok semmiben sem közösséget vállalni. 

Például.

1.Szexista vagy.

Ostoba képi illusztrációkat osztasz meg a faladon a nők helyéről (a konyha, ugye), csöcsökről meg seggekről, princípiumról, meg normális bevándorló nőkről, szőke nőkről, férfi dominanciáról, a nő jutalmáról, és én egyszerűen nem akarom ezt látni.

Nem akarom ezt látni, mert buta, sötét, felületes, elnyomó, kirekesztő és bántó.

Rám nézve, de a húgodra, anyádra, nagyanyádra nézve is. Ha ők nem szólnak ezért, hát istenem, mit tehetnék.

Nekem azonban nem kötelességem ezt látni. Vitázni nem fogok, nagyon ritkán kommentelek, ha igen, akkor is csak barátokat. Úgy értem: igazi barátokat.

Nem vagy vicces. 

2.Gyűlölködsz.

Gyűlölöd a migránsokat, buzikat, zsidókat, cigányokat, a szomszédot, a szomszéd kutyáját, a főnököd és a beosztottad, mindenkiben hibát látsz, mindenki rossz és mérgezi az életed, neked árt.

Rémhíreket terjesztesz, teljesen hiteltelen oldalak álhíreit osztod meg, fenyegetőzöl és az eljövendő népnemzeti bukást jósolod, háborúba hívsz, és uszítasz. Nekem meg te ártasz a negatív posztjaiddal, nem érdekel. 

3.Szétszpemmeled a hírfolyamot.

Már bocs, de kétpercenként megosztani, hogy eszel, iszol, sétálsz, megállsz, alszol, felszállsz a buszra, leszállsz a buszról, jé, egy macska az ablakban, jé, már otthon vagy?

Természetes, hogy nem követlek egy idő után, mert egyszerűen rohadtul fárasztó.

Agresszív vagy, és baromira önző.

Nárcisztikus? Valami olyasmi. Meg egy kicsit talán szociopata is. 

giphy-2

4. Egyfolytában panaszkodsz.

Naponta többször kiírod, hogy mennyire kurvára szar napod van, és még az eső is esik, és a világ gonosz, és nem ért meg téged, az élet szar, és a szar is szar.

Ha valaki odaírja, fel a fejjel, süt a nap, pihenj picit, ez vagy az jobb, akkor jön máris a következő posztod, és folytatod a fostengert. Tényleg?

Mesélj még kérlek arról, mennyire szar a napod mondjuk NEKIK vagy NEKIK.

Nos, folytatod? Viszlát. 

5. Nem is ismerlek.

Ezt direkt a végére hagytam, mert egy picit más tészta, mint az ismerősök offolása, de biztosan rengetegen találkoztunk már hasonlóval. Bocs, de nem jelöllek vissza a szép mosolyodért. Vagy CSAK azért, mert férfi vagy.

Még akkor sem, ha küldesz egy message request-et, hogy dumálnál/közvéleményt kutatsz/ismerkednél/ismered Jocót, akit mellesleg én is.

Nem értem, miért jelölsz be, ha nem ismerjük egymást? 

Szóval, érdemes néha nagytakarítást végezni az életünkben és az interneten is. Letting go, tudjátok, néha nagyon hasznos szerelmekben, kapcsolatokban, de ugyanígy az online világban is. 

giphy

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!