Girl Power! blog

Salvador Dalí szakácskönyvétől eláll a lélegzeted

Dalí szürreális alkotásairól volt híres. De gondoltad volna, hogy a művész a konyhában is alkotott?

Akár hiszed, akár nem, de Dalí gyermekként arról álmodott, hogy szakács lesz. Majd 1973-ban kiadta saját szakácskönyvét, ezzel végtére is teljesítve nagy álmát. Most, 2016-ban végre újra megjelet a kötet, és kapható is. 

A könyv címe “Les Diner de Gala” , vagyis Gala vacsorái (Gala volt a festő felesége és múzsája) és rengeteg különleges, olykor szokatlan ételreceptet tartogat az olvasó számára.

A kötetben találunk például “Ezeréves tojást”, “Csigával töltött borjúbordát”, “Karamellát fenyőtobozzal”, vagy épp “Békapástétomot” is. Egy biztos, ez a szakácskönyv belopja magát a szívedbe!

A könyv az Amazonon megvásárolható, 35.99 dollárért.

Salvador Dalí szakácskönyve Salvador Dalí szakácskönyve Salvador Dalí szakácskönyve Salvador Dalí szakácskönyve Salvador Dalí szakácskönyve Salvador Dalí szakácskönyve

Dalí egyébként ezekkel a receptekkel szórakoztatta vendégeit, mikor különleges vacsoráit adta. Ezeken az összejöveteleken nem csupán az ételek voltak nagyon furcsák, de a vendégeknek is bizarr jelmezekben kellett megjelenniük – lehetőleg összehangban Dalí szürreális témáival. 

Salvador Dalí szakácskönyve Salvador Dalí szakácskönyve Salvador Dalí szakácskönyve

A könyvben összesen 136 recept található, 12 fejezetben, Dalí illusztrácóival.

A receptek között afrodiziákumokat is találunk, és egy-egy kiragadott idézetet egy-egy emlékezetes beszélgetésekből például az étel és a filozófia kapcsolatáról.

Az ételek teljességgel megfőzhetők otthon, de tény, hogy jó sok mindent be kell vásárolni előtte.

A receptek az old school francia konyha hagyományaira épülnek, így – ahogyan a kötet előszavában is elhívják rá a figyelmet – az ételek egytől egyik érzékiek, és persze sosem mennek ki a divatból.

A szakácskönyvet a TASCHEN-nek köszönhetjük. 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!