Girl Power! blog

10 kép, ami bizonyítja: csodás dolog a szingliség

Könnyebb felébredni és egyedül érezni magam, ha az vagyok, aki vagyok, mint valaki mellett felébredni és egyedül lenni – mondta egyszer Liv Ullmann. 

Régen lehet, hogy megszóltak, ha egyedül ültél be egy könyvvel a kávézóba, de ma már ez nem érdekel, stimmel? Habár még mindig sokszor frusztrálnak a barátok, családtagok, idősebb rokonok, hogy kedveském, mikor lesz már egy jóravaló férjed, meg gyereked, hát szüljé’ már! Ezeket valahogy el kell hárítani, de ezt leszámítva talán már egy szintet léptünk ahhoz, hogy tudjuk, sokszor jobb egyedül lenni, mint a társas magány. 

Egy mexikói művész megrajzolta a szingliség minden egyes pillanatát. A fekete-fehér illusztrációkon az egyedülálló nők teljes valójukban megélik az egyedüllétet. 

Idalia Candelas alkotásaihoz ceruzát, tust és akvarellt használ. A sorozatot Posztmodern magánynak nevezte el, a rajzok pedig egy kis könyvben is megjelentek, amelynek címe: Egyedül. 

A művész elmondta, inspirációt Mexikóvárosban töltött időből nyert, amikor egyedül élt. A magány témája egyébként mindig visszaköszön a rajzaiból.

“Annak ellenére, hogy az emberek megpróbálják elkerülni (a magányt), mégis, a mai társadalomban egyre gyakoribb”

– fogalmazott. 

these-drawings-perfectly-demonstrate-the-beauty-of-single-life-1

De ne hagyjuk, hogy az “egyedüllét”, a “szingli”, vagy épp a “magány” szó elrettentsen, hiszen, ahogyan a művész is vallja, ez nem annyira rossz dolog ám!

Sajnos az egyedüllétre gyarkan szomorú címkét aggatnak rá, olyannyira, hogy néhány kutató nemrégiben azt találta mondani, hogy az egyedüllét halált okozhat, mivel az embernek szüksége van valamiféle szociális interakcióra, de így is, sokan arra esküsznek, hogy az egyedüllét nemesít, jobbá tesz, segít megismerni önmagad, sőt, általa megszeretheted önmagad – ami valljuk be, igen fontos dolog. És persze, egyéb kutatásokpedig azt mutatták ki, hogy az egyedüllét igenis jót tesz.

being-single-woman-illustrations-idalia-candelas-5

Kinek van hát igaza? 


Egy ausztrál tanulmány 2015-ben arra a következtetésre jutott, hogy azok, akik egyedül utaznak, különösen gyakran élik át “a szabadság, a pihenés és a felfedezés” örömét.

Más tanulmányok összefüggésbe hozzák az egyedül eltöltött időt egy csomó pozitív előnnyel, például a tiszta elmével, vagy épp a depresszió elleni védekezőképességgel.


Itt van tehát néhány kép arról, hogy hogyan lehet, hogyan kell megélni a pillanatot egyedül.

Idalia Candelas többi rajzát Instagram-profilján megtalálod. 

being-single-woman-illustrations-idalia-candelas-4 Women are content alone being-single-woman-illustrations-idalia-candelas-101 idalia-candelas4  09e9bf3bef6836daa2ee0bfbe8e938de

idalia-candelas-illustration-klonblog9

Women are content alone

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!