Felnőtt tartalom. Elmúltál már 18 éves?
Igen | Nem
Girl Power! blog

“Ezért lettem feminista pornórendező”

Feminizmus és pornó: e két szó talán megütközést válthat ki, hiszen elsőre sokaknak valószínűleg valamiféle alárendelt viszonyt bemutató jelenet ugrik be. Lehet-e úgy pornófilmet készíteni, hogy a benne látható történet senkire nézve se legyen megalázó, egyenrangú és felszabadult legyen, amely mindkét fél számára örömöt nyújt? Lucie Blush pornórendező írásába akadtam bele a minap a Ravishly-n, és annyira izgalmas volt olvasni cikkét, hogy most megosztom veletek a történetét. 

“Mindig mocskos volt a fantáziám. Azután fordultam a pornó felé, miután egy hosszú kapcsolatot zártam le” – kezdi beszámolóját Lucie Blush a Ravishly-ben közzétett írásában, amelyet ugyan nem teljes egészében fordítottam le, de a lényeg itt lesz. 

“Mindig úgy fogtam fel a szexet, mint egy ajándékot, amit egy másik embernek adsz  – örömet okoztam a férfiaknak, elérhető voltam a számukra. Bűnösnek éreztem magam, ha nemet mondtam, és emellett nagyon testtudatos voltam. És ez az a nagyszerű dolog, amit most csinálok a feminista pornóval – még akkor is, ha tabunak számít szexmunkásnak lenni, mégis: mi mind uraljuk a saját testünket, és megválasztjuk, mit akarunk vele tenni” – fogalmaz a 28 éves francia rendező. 

A feminista pornó eltér a normál pornótól; arról szól, hogy a nők maguk irányítják saját szexualitásukat, azonos hangon szólalnak meg a többi szereplővel, és joguk van élvezni, felfedezni önmagukat, anélkül, hogy megaláznák őket.

Ez pedig jó munkakörülményeket eredményez, tisztességes és egyenlő fizetést, és biztosítja a színészeknek, hogy olyat ne tegyenek meg, amit nem akarnak – írja Lucie Blush. 

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

A feminista pornó emberi lényként kezeli a szereplőket, nem pedig szexuális tárgyként. A szórakozásról szól, a nők valóban jól érzik magukat, élvezik, amit csinálnak. Jellemzi a női karaktereket továbbá, hogy nem szégyellik a szexet. Ez a modern nő modellje: azt teszi, amit akar. Arról is szól, hogy megszabadulunk a nemi sztereotípiáktól, a nemi tabuktól, amely mérgezi a társadalmunkat – fejtette ki a cikkben a rendező. 

Amikor Lucie Blush pornórendezőnek állt, az volt a célja, hogy egy teljesen őszinte filmet hozzon létre. Tudta, ezt csak akkor tudja elérni, ha ő maga áll a kamera elé.

“Az első alkalommal nagyon ideges voltam, mint szereplő, de aztán levetkőztem, és ott álltam a kamera előtt teljesen meztelenül. Nem tudtam elrejteni az úszógumimat, a cellulitiszemet, a kis hibáimat, így megszabadultam a bizonytalanságaimtól és félelmeimtől. Ez egy szép pillanat volt. Úgy döntöttem, az első alkalommal egy nővel leszek, mivel fogalmam sem volt, hogyan fogok reagálni. Ez az, amit szeretek a pornóban: sosem tudom igazán, mi fog történni. Az pedig varázslatos, hogy tanúja vagy annak, ahogyan megszületik egy kapcsolat.  Az volt a célom, hogy a szereplőim bőrébe bújjak, így jobb rendezővé válhattam” – mesélte. 

 

Lucie a pornót sohasem tekintette karrier-lehetőségnek.

Állatorvosnak készült, de a fantáziája – ahogyan elmesélte – mindig piszkosabb volt, gyakran képzelt el különböző forgatókönyveket szexről, de egészen három évvel ezelőttig fogalma sem volt, mit is kezdhetne ezekkel a gondolatokkal. Ekkoriban kezdett el webdizájnt tanulni, és nem sokkal később oldalakat, blogokat tervezett és készített el. Ekkor készült el ez a honlap is

Ezután elkezdte papírra vetni a gondolatait, és aztán egyik dolog következett a másikból, és végül elkészülhetett az első film. Egy weboldalnak köszönhetően a lány megtalálta saját hangját, és megtanulta, hogyan tudja a saját vállalkozását beindítani, így egy nap úgy döntött, felmond, és munkáját pornóra cserélte. 

A család és a barátok is tudják, Lucie mivel foglalkozik. A barátok elfogadják – igaz, néhányan még szégyenlősek a témát illetően. A család már más tészta: a családtagok azt még csak-csak elfogadták, mikor a lány történeteket írt, ám a rendezés már nem teszi őket kifejezetten boldoggá. Az pedig az utolsó csepp volt a pohárban, hogy Lucie szerepel is a filmekben. lucie-blush

A pornó hatalmas iparág, amely kihasználja a nőket, alapvetően ezt látja a család – mondja Lucie, aki szerint ez valóban így is van, éppen ezért nem látják meg őt, vagyis a független nőt és munkáját.

“A feminista nagymamám az egyetlen, aki bátorított abban, folytassam, amit csinálok, még ha azt is gondolja, hogy ez azért egy picit mégiscsak furcsa” – mondta. 

A rendezőnő szerint az, hogy a saját filmekkel kifejezheti magát, nemcsak abban segít, hogy valóban élvezze saját szexualitását, hanem abban is, hogy megmutassa más nőknek, hogy teljesen oké, ha élvezik a szexet, illetve nem kell maguk elé helyezniük elsőként a férfi örömét, mert saját vágyaik ugyanolyan fontosak. 

Úgy véli, hogy a legtöbben, akik ebben az iparágban dolgoznak, leginkább a pénzért teszik, és pont ezért készül olyan sok gagyi tartalom.

Ráadásul amióta a pornó iparággá vált, a nők áldozatok, és sokukkal nagyon rosszul bánnak.

A társadalmunkban a nők az öröm tárgyai, így a vezető pornós cégek éppen így is kezelnek minket. Sok nőt kihasználnak, így a saját örömük sosem volt az üzlet része. Sok visszaélés is történik: van olyan férfi pornórendező, aki arra kényszeríti a színésznőt, hogy a forgatás előtt orálisan kielégítse őt, de olyan esetről is sokszor hallani, hogy nem mondják meg, mi fog történni egészen pontosan a jelenetben  – vagyis a beleegyezésük  hiányában történik végül meg az aktus, a forgatás – magyarázta Lucie Blush. 

 

Lucie azt mondja, nem kétséges, hogy ez az iparág is férfiak által dominált, de ez őt mindig is motiválta. Amióta saját filmjeit készíti, sok pozitív visszajelzést kapott már férfiaktól, nőktől egyaránt: azt látják, hogy mérettől, testalkattól függően bárki élvezheti a szexet. 

“Az egyik legnagyobb elismerés az volt, amikor egy férfi levelet írt nekem arról, hogy a filmjeim segítettek újra feléleszteni a szenvedélyt a házasságukban” – mondta Lucie. 

 

(forrás innen és innen)

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!