Girl Power! blog

Miért szívás betegnek lenni?

Leküzdött a betegség. Ellenálltam, ezerféle vitamint szedtem, esküszöm sportolok is, sokat vagyok a szabadban, de elbuktam. Végigsöpört a családon, anyám, apám, nővérem, unokahúgaim után nem maradhattam ki a sorból, estére már éreztem, végem van. Szóval reggel betelefonálás, hello, nem megyek dolgozni. Hogy meddig? Ma biztos nem. A héten sem.

Van, aki boldog ettől az állapottól, hiszen otthon lehet lenni LEGÁLISAN – de ne csapjuk be magunkat, ez igazából irtóra rossz. 

Ágnyugalom, tea, alvás – mondogatja anyám a telefonban, meg hogy kapcsolódjak ki, élvezzem, hogy pihenhetek – és én ennél jobban tényleg semmit nem gyűlölök.

Megmondom, miért. 

Először is: ha beteg vagy, semmi nem esik igazán jól. Rossz a gyomrod, nem élvezed az ízeket, nem esik jól a kávé, még ha függő vagy, akkor sem, sem a mami főztje, sem a krémes, amit a haverjaid hoznak. Így tehát hiába az egy (-két?) hét szabadság, gyötrődés az egész.

És nem csak, hogy nem esik jól az étel, de ha netalántán antibiotikumot is szednél, akkor aztán a gyomrod issza meg leginkább a levét (megjegyzés: ilyenkor nem árt már közben is probiotikumot szedni, sokat segít). 

giphy-5

Nem tudsz kikapcsolódni. Ne is próbáld elhitetni magaddal, hogy leköt a legújabb svéd krimi, amit nemrégiben vettél, tudom én, hogy nem tudsz koncentrálni.

Oké, akkor könyv kilőve.

Nézzünk filmet. Helyes, remek választás! Vagy belealszol, vagy éppen csak enyhít a kínlódásodon, ám valószínű, elveszíted a fonalat a bonyolultabb összefüggések láttán – nem árt hát utána egészségesen is megnézni… Szóval, szerintem ilyenkor inkább olyan filmet nézz, ami könnyen emészthető, vagy akár már láttad is (na, irtó giccses leszek, de ilyenkor egy Nem kellesz igazán vagy egy Igazából szerelem éppen megteszi, vagy mondjuk bármi a Comedy Centralon.)

Összegezve: Ne most vágj bele a Westworldbe és ne most kezdj el feminista szakirodalmat böngészni.

giphy-4

Aztán: iszonyúan nyűgös vagy.

Semmi nem jó, sem feküdni, sem állni, sem sétálni. Nem kapsz levegőt, vörös az orrod, a köhögési ingertől nem tudsz szabadulni, sírhatnékod van az állapotodtól, mindenki menjen a francba, akinek programja van, randizik, koncertre megy, vidáman a szabadban sétálgat, meg egyáltalán. És persze baromira sajnálod is magad. 

giphy-3

A fentiek miatt főleg egyszerűen időpocsékolásnak érzed az otthon eltöltött időt.

Mivel teljesen offoltad magad a társaságból, minden, a hétre, következő napokra tervezett programod dugába dől. Koncertjegy, közös program, kirándulás, egy jó előadás? Ugyan már, fetrengés, szenvedés. 

giphy-2

Ja igen, és a szociális hálód.

Igazából semmi másról nem tudsz beszélni csak arról, milyen szarul vagy. Ha csörög a telefon, már a köszönés után nekiállsz és csak mondod, és mondod, baromira szeretnéd, hogy a kimondott szó erejétől javuljon a hangulatod, de nem sikerül.

És mivel egy totálisan másik dimenzióba kerültél, így hamar időzavarba is kerülsz, egy-egy alvás között fogalmad sincs, hány óra lehet, szívesen rácsörögnél egy barátodra éjfélkor, talán hajnali 2-kor, miután 16 órát aludtál egyhuzamban.

Ennek az egészségesek nem annyira örülnek. 

giphy-6

A tükör nem a barátod. Hiszen a tükörből kilúgozott éned köszön vissza rád, és bár nagyon menő a melegítőd, vacakul érzed magad benne. A hajad zsíros, de tök mindegy, itthonra jó lesz, és a vörös orroddal sem tudsz mit kezdeni, no és nem is akarsz. 

Mindazonáltal mégis: ha egyszer túl vagy ezen a szenvedésen, akkor már nagyon-nagyon jó lesz, hiszen egyhamar szerencsére nem esel vissza. Helyre áll az élet,  minden mehet vissza a megszokott kerékvágásba. 

Csak bírd ki!

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!