Girl Power! blog

Neked is ennyire rossz volt a 2016-os év?

Az emberek nagy többsége úgy érzi, a 2016-os év kiváltképp rosszul sikerült. Konfliktusok, halálesetek, veszteségek, megosztó politika, szélsőséges nézetek, elválások… Vajon a jövő év milyen lesz?

Fuck_you_2016

A baráti társaságomban az elmúlt találkozók alatt több hangos szusszanás, fájdalmas sóhaj hangzott el, mint valódi, igazi és felhőtlen nevetés, még ha ez utóbbi nekünk soha nem szokott nehezen menni. Pedig mindannyian máshonnan jövünk: fodrász, ügyvezető, újságíró, ám mégis, egybehangzóan állítjuk: ez az év penetránsan szar volt.  

Egyikük munkája – pontosabban a munkahelye – fullasztó, szenved és már érzi a változás szelét, de nem tudja, merre tovább. Nem érzi jól magát a bőrében hosszú hónapok óta. Másikuk éppen azon van, hogy teljes életmódot váltson, de mégis egy helyben toporog, megfáradt, ingerlékeny, és az élete nem mozdul egyről a kettőre. A harmadik barát éppen most van túl egy igen fájdalmas szakításon, ráadásul a házban, ahol lakik, rengeteg a konfliktusa a szomszéddal, aki minden este-éjjel hangoskodik, bulizik, és nem tudnak közös nevezőre jutni, ő pedig hónapok óta nem aludta ki magát. A negyedik barát pedig most jutott el arra az elhatározásra mintegy 15 évnyi munkatapasztalat után, hogy mindent felszámol, mindent maga mögött hagy, és külföldre költözik, új életet kezd. 

Itt vagyok én is, nekem sem volt könnyebb ez az év, pedig én tényleg mindent próbáltam, hogy jobb legyen, és tény, hogy olykor-olykor jobb is volt: szuper módszereket tanultam arra, hogyan jól kezeljem a stresszt (valóban beváltak, mellesleg), hogy megváltozzon az életem. De mégis, most, novemberben visszatekintve teljes őszinteséggel kijelenthetem: búcsúk és rohadt nehéz döntések jellemezték a 2016-os évemet még akkor is, ha voltak boldog és örömteli pillanatok.

És akkor most még csak az egyének szintjén felmerülő, másoknak talán apró-cseprőnek tűnő, mindennapos gondokról beszélünk. 

Valami van a levegőben. Vagy legalábbis volt, egészen eddig biztosan. 

 

Október végén, november elején kezdett először megfogalmazódni bennem a gondolat, hogy tulajdonképen ócska volt ez az év és már igazán jó lenne, ha valami jobb, menőbb, fényesebb széria kezdődne helyette – de még akkor is, ha a pozitív gondolkodás híve vagyok, alapvetően derűs természetemről ismernek, no, szóval még így is – , úgy jöttek velem szembe erről szóló posztok, kommentek, sőt videók is arról, hogy mindenki maga mögött tudná már 2016-ot. 

Az alábbi film pont erről szól.

A címe már sokat elárul, és valahogy én is így szeretném majd szilveszterkor búcsúztatni ezt az évet.  

A kisfilmben megállítják a járókelőket az utcán, hogy meséljék el, milyen volt ez az év. És akkor csak sorolják és sorolják. Aztán mindannyian arra jutnak: jó lenne, ha 2016 most már végérvényesen megbaszódna. Bocs, erre nem igazán tudok szofisztikáltabb szót hozni.  

A videó John Oliver tévéműsorában volt látható, amelyben a műsorvezető a 2016-os évet a legrosszabb évnek titulálta

Kiragadnék néhány tételt, és magam is hozzáírok most kapásból párat a következő felsorolásban, amely arról szól, miért volt kegyetlen ez az év:

-meghalt David Bowie,

-Leonard Cohen,

-Muhammad Ali,

-Gene Wilder,

-Prince,

-Alan Rickman,

-Lemmy,

-megölték Harambe-t, a gorillát, amikor úgy ítélték meg, a mellé esett kisgyerek élete veszélyben van,

Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke,

-Brexit,

-aleppói pusztítás,

-müncheni lövöldözés,

-zikaláz,

-brüsszeli merénylet,

-törökországi tisztogatás,

-olasz földrengés,

-japán földrengés,

-menekültválság,

 

Emellett lássuk a hazai helyzetet, a teljesség igénye nélkül:

 

-politika: korrupció, egyre durvább és durvább formában,

-továbbra is dübörög a szexizmus (itthon és a világban is),

-az Isztambuli egyezmény ratifikálása még mindig sehol,

-kinyírták a Népszabadságot,

-lúgos támadás,

-bőnyi lövöldözés ,

-Teréz körúti robbantás.

 

Szóval valahogyan mozdulni kellene, jó irányba. Kicsiben, nagyban egyaránt. Országszinten, világszinten.  Mert az irány most bizony nagyon nem jó. 

Még van hátra néhány nyamvadt hét ebből az évből.

Kedves 2016, leszel szíves most már nyugodtan kushadni a fordulóig, mert 2017 bizony sokkal-sokkal jobb lesz, jobbnak kell lennie. 

Az ugyanis nem lehet, hogy a rossz széria tovább folytatódjon. Anyukám is azt mondta, amikor kicsi voltam: olyan nincs, hogy valami úgy marad. Mert minden változik. 

Ideje lenne fordítani az álláson.

Én hiszek benne.

Csak legyen már január 1. 

giphy_fuck_you

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!