Girl Power! blog

Nőkről szóló filmek, amiket nagyon várunk 2017-ben

Emma Watson több filmmel is érkezik idén, Sophia Coppola filmrendező egy 1971-es filmdrámát gondol újra. Jönnek a szuperhősnők is, és izgalmas könyvadaptációkat is nézhetünk a mozikban. 

2017 még inkább a girl power jegyében telik majd, már ami a filmipart illeti. 

Készült gender-témában is film, és persze jönnek a szuperhősnők is, továbbá több ismert rendezőnő alkotását is vetítik majd a mozik. 

thefits-1600x900-c-default

 

A Szépség és a szörnyeteg meseklasszikus újabb feldolgozásában Emma Watson játssza Belle-t, rendezője pedig Bill Condon, aki többek között az Alkonyat-sorozatot, a Chicagót és a Másvilágot is rendezte.

A The Fits című film egy kakukktojás itt a listámon, mivel már 2015-ben leforgatták, Amerikában pedig 2016 nyarán bemutatták, de bízom benne, érdemes kivárni, és ha nem is moziban, de más módon látható lesz. Az Anna Rose Holmer rendezésében készült dráma a 11 éves Toni (Royalty Hightower) történetét meséli el, aki egy lányokból álló tánccsoportba szeretne beilleszkedni. Az edzőterem kitűnő példája ennek a bináris világnak: a boxterem a férfiaké, a táncterem a lányoké, Toni pedig e terek között mozog. 

Az év egyik nagy durranása lehet a Ghost in the Shell, vagyis a Páncélba zárt szellem. Siró Maszamune 1989 és 1991 között megjelent cyberpunk mangája, illetve ennek 2002-es folytatása, a Ghost in the Shell 2: Man/Machine Interface. A filmadaptációban Scarlett Johannsont láthatjuk kiborg rendőrnőként, aki egy hackert vesz üldözőbe. 

A The Zookeeper’s Wife című könyvaaptációt 2017 márciusában mutatják be az Egyesült Államokban, rendezője pedig Niki Caro, a Bálnalovas és a Kőkemény Minnesota rendezője. Magyar címe a Menedék lesz, és egy igaz történetet beszél el egy nőről, aki százakat mentett meg a második világháborúban. 

Jönnek aztán a szuperhősök is: a Wonder Woman főszereplője Gal Gadot, rendezője pedig Patty Jenkins, aki többek között A rém című 2003-as Charlize Theron-filmért is felelt. A film története a DC Comics-szuperhős eredeti történetét meséli majd el. Ugyanígy, Wonder Woman felbukkan majd a Justice League című filmben is, amiben olyan egyéb szuperhősöket is láthatunk, mint Batman, Superman, vagy Aquaman. 

Jön a Lady Macbeth feldolgozása is, amelynek főszereplője Florance Pugh lesz. A Nyikolaj Leszkov orosz író könyvéből (Kisvárosi Lady Macbeth) készült film a 19. századi Angliában játszódik. A főszereplő egy érdekházasságba kényszerül, ám egy szenvedélyes viszonyba keveredve nem marad más választása, mint a gyilkosság. 

A Snatched (melynek eredeti címe Anyja/lánya volt) egy amerikai vígjáték, amelyet Jonathan Levine rendezett, a forgatókönyvet pedig and Amy Schumer, Katie Dippold és Kim Caramele írták. A történet szerint anya és lánya nyaralni mennek, ám hihetetlen kalandok során a nyaralás rémálommá válik. Katie Dippold egy interjúban azt mondta, anyjával való kapcsolata ihlette a történetet. 

Emma Watson A kör című filmben Tom Hanks mellett jön idén a mozikba: a film egy tech céghez jelentkező lányról szól, aki megkapja álmai állását a Szilícium Völgyben. A cég a technológiának köszönhetően a lány minden egyes mozzanatát leköveti és közvetíti, így érzelmeit, vágyait emberek millióival osztja meg. A lány hamarosan rájön,  hogy tettei befolyásolják az egész emberiség jövőjét. A mozi egyébként Dave Egger azonos című, 2013-ban megjelent regényéből készült. 

Szeptemberben számos rendezőnő filmjét mutatták be itthon a Cinefesten. Először vetítették Magyarországon a Cannes-i Filmfesztivál idei remekművét, a Toni Erdmannt, és bemutatták Kelly Reichardt drámáját, az Egyes nőket is: a film három nő kisvárosi életét mutatja be, olyan színészekkel, mint Kristen Stewart, illetve a Golden Globe-díjas és háromszorosan is Oscar-díjra jelölt Michelle Williams, valamint a négy Arany Glóbusszal jutalmazott Laura Dern. 

Végül, de nem utolsó sorban izgalmasnak ígérkezik Sophia Coppola Beguiled című remake-je. A történet egy bentlakásos iskola diákjainak életéről szól a polgárháború idején, a főszereplők pedig Kirsten Dunst, Elle Fanning s Nicole Kidman, és Colin Farrell is feltűnik a moziban. 

És akkor sorban a trailerek, beszéljenek önmagukért:

A szépség és a szörnyeteg

The Fits 

Páncélba zárt szellem

Menedék

Wonder Woman

Lady Macbeth

Snatched

A Kör

Justice League

Egyes nők

Beguiled

A lista nyilvánvalóan közel sem teljes, itt csak néhány filmet mutatok meg a sok remek történet és forgatókönyv közül, amire várnunk kell idén, vagy esetleg 2018 elején. Amennyiben még több rendezőnő alkotásáról szeretnél tájékozódni, szívből ajánlom ezt az oldalt

Természetesen a fentieken kívül még számos izgalmas film várható egyéb témákban is, a 24.hu válogatását itt olvashatod

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!