Girl Power! blog

9 nagyon egyszerű dolog, amitől boldogabb lehet ez az éved

Január első napjától elhalmozták az internetet a különböző tippek,  tanácsok arra vonatkozóan, mit hagyjunk magunk mögött 2016-ból, milyen szokásoktól szabaduljunk meg, vagy épp milyen új szokásokat építsünk be az életünkbe, hogy sikeresebbek, kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak legyünk. 

Sokan abba a hibába esnek, hogy egyszerre fogadnak meg dolgokat /lefogyok, abbahagyom a cigit, munkahelyet váltok stb./, és aztán hamar kudarcot is vallanak, a szakemberek szerint pont azért, mert egyszerre több célt próbálnak megvalósítani.

És ne feledjük el azt sem, milyen jó üzlet sokaknak ez a sok újévi fogadalom: az edzőtermek néhány hétre megtelnek, az egészséges ételeket házhoz szállító cégek sem panaszkodhatnak.

De aztán a kedv mégis alábbhagy, és újból visszatérünk mérgező szokásainkhoz, és általában minden marad a régi. 

tippek a boldogsághoz 2017-re

A jó tanácsokból mégis érdemes megfogadni néhányat, köztük talán elsőként a nagyon-nagyon egyszerűket, amelyek nem arról szólnak, hogyan fogyj le 6 kilót fél év alatt, hanem csupán arról, hogyan legyél jobban az életedben. 

A többi, nagyobb lélegzetvételű változtatást (leszokás, felmondás stb.) ezek után a lépések után érdemes talán megtenni.

No de lássuk az apró lépéseket, amiket megtehetsz magadért. Kezdd el most. 

1. Szeresd magad

giphy-4

Milyen triviális dolog, nem? Hányszor hallottuk már, valahogy mégis, sokszor nehéz. 2017 legyen most egy olyan év, amikor elkezdünk kedvesek lenni önmagunkhoz. Szeresd magad azért, ami és aki vagy. Ahelyett, hogy ostoroznád magad, hogy milyen a tested, állj meg, gondold át, és dicsérd meg magad. 

2. Légy jó önmagadhoz

Ne hajtsd magad halálra, és ne büntesd azért önmagad, ha például halogatsz, vagy valamit, amit akartál, végül nem tettél meg. Ne törekedj állandóan a tökéletességre, jó ez így, ahogy van, na!

3. Ne hasonlítgasd magad össze másokkal

Az ott az ő életük, ez pedig a tied. Honnan tudod, milyen életutat járt be, honnan tudod, hogy a siker, ami az övé, milyen áron született? A közösségi média világában egyfolytában azt látjuk, az ismerőseink utaznak, boldogok, látszólag semmilyen problémájuk nincsen. Ne feledd: ez gyakran nem valós. Csak egy fotó egy pillanatról, ami előtte és utána zajlik, azt nem látjuk. Ráadásul a másokkal való összehasonlítgatás teljes mértékben rombolja az önbizalmat. Foglalkozz kevesebbet mások életével, és többet a magadéval. 

Javaslom ehhez, hogy szokj le a közösségi média- és televíziófüggésről. Olvass helyette, törődj magaddal, csinálj valós dolgokat, szabd meg, hogy naponta csak egyszer pörgeted át a Facebookot, nem pedig egész nap, munkaidőben és a szabadságod alatt is. Jobban leszel, az tuti!

4. Menj a szabadba

Egy-egy kiadós séta a természetben tökéletes megoldás arra, hogy teljesen kikapcsolj a taposómalomból. Ne gyötörd magad hosszú túratervezéssel, elég, ha kicsiben kezded, csak sétálj egy jót, lehetőleg telefon nélkül. Hallgasd a természetet, ébreszd fel az érzékeidet. 

5. Meditálj

giphy-3

Ezerszer leírtam már a blogon is, és sokan ajánlják. Napi 5-10 perc meditáció képes úgy stimulálni az agyat, hogy a stressztűrőképességünk megerősödik. Nagy tudomány kell hozzá, egyszerűen csak csendesedj el és figyelj befelé, ha eszedbe jut egy gondolat, finoman hessegesd el. 

TÉMÁBA VÁG: Íme a tökéletes meditáció, lélegezz, és csak b…szál rá!

6. Ne vidd az ágyba a telefonod

Ne feküldj le úgy, hogy a telefonodat böngészed, és ne kezdd azzal a napod, hogy azonnal lecsekkolod a maileket és a Facebookot. Ez ugyanis azt jelenti, folyamatosan mások életével foglalkozol, ahelyett, hogy megélnéd a sajátot. Ráadásul kütyümentesen az alvás is pihentetőbb. 

6. Néha állj meg meztelenül a tükör előtt, és köszönd meg a testednek, hogy olyan, amilyen

Egy olyan társadalomban, ahol reggeltől estig magazinokban, televízióban is az a téma, hogy milyennek kellene lennünk, hogyan kellene kinéznünk,  a címlapok által sugallt irreális – retusált – képek a földbe döngölik önbecsülésünket. Próbáld csak ki inkább ezt: állj a tükör elé, és köszönd meg a testednek mindazt, amit neked ad: hogy igazi, hogy ölelni tud, hogy a lábad mindig kéznél van, hogy látsz, hallassz, érzékelsz. Szép vagy, ennyi. 

7. Kapcsolódj többet gyerekekkel

A gyerekekkel töltött idő elképesztően pozitív változásokat hozhat az ember életébe. Ahelyett, hogy másokról olvasgatnál a Facebookon, inkább találkozz a testvéred gyerekeivel (ha nincs gyereked, persze), vagy ismerőseiddel gyerekestül (persze, ha nem bírod a gyerekzsivalyt, akkor ehelyett találj ki mást).

8. Csinálj olyan dolgokat, amitől jobban érzed magad

Ha jógázni szeretsz, de mindig volt kifogásod arra, hogy ezért meg azért nem mentél el/nem csináltad otthon, akkor ezt most hagyd abba, és csak csináld! Ha jól érzed magad benne, miért más dolgokra tartogatod az energiáid? 

TÉMÁBA VÁG: Tíz dolog, amit minden nap meg kellene tennünk

9. Hidd el, hogy elég vagy

self esteem

Légy büszke magadra, az eredményeidre, amiket elértél eddig az életedben. Akár jó volt a tavalyi év, akár rossz, tudd, hogy vége van, elmúlt, ne nézz hátra, csakis előre. Bízz abban, hogy az élet remek lehetőséget hozhat az utadba, de ehhez az kell, hogy ne gyötörd magad, hanem higgy magadban. Jó vagy úgy, ahogy vagy. 

 

 

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!