Girl Power! blog

Mit csináljunk a megmaradt húsvéti ételekkel?

Semmiképp se dobd ki, megmondjuk, mit tegyél velük!

Kalács, sonka, retek, hagyma, tojás… A hosszú hétvégén bizonyára jócskán fogytak ezek az ételek. De mi történik azzal, ami megmarad? 

Lehetőség szerint igyekezz jótékonykodni most is, erre több lehetőséged is akad.

 

“Húsvét elmúltával a rokonlátogatások, nagy családi lakomák és a locsolkodás után gondoljunk azokra is akiknek sajnos nincs lehetőségük egy szép otthonban, a szeretteik társaságában, finom falatokkal ünnepelni. Sokan hajlamosak vagyunk túlvásárolni magunkat és ilyenkor tele a hűtő maradékkal, de szerencsére egyre többen vagyunk, akik nem szívesen dobják ki az ételt” – írja A Budapest Bike Maffia Facebook-oldalán, és két tippet is adnak:

1. Csomagold be adagonként ( Ha a sonka mellé van torma, mustár, tojás, kenyér, kalács, csomagolj azt is ) és vidd le annak vagy azoknak az embereknek, akik fedél nélkül élnek.

2. Vidd el a Budapest Bike Maffiának: kiporciózzák, becsomagolják és bringákkal az utcán élő embereknek szállítják a Húsvéti Extra Vitamin Kommandó keretében.

“Ha az utóbbit választanád, hozd el nekünk, ami megmaradt a Food Truck Udvarba ( 1094 Bp Üllői út 51.) április 18-án, kedden 12:00 – 19:00 között! Az adományokat a Páholyban tudjátok leadni, mi pedig 18 órától kezdjük a szendvicskészítést, amihez bárki csatlakozhat. Kérjük csak olyan maradékot hozzatok, amiből szendvicset tudunk készíteni és be tudjuk csomagolni” – olvasható a felhívásban. 

Húsvét elmúltával a rokonlátogatások, nagy családi lakomák és a locsolkodás után gondoljunk azokra is akiknek sajnos…

Közzétette: Budapest Bike Maffia – 2017. április 14.

+1 tipp:

Amennyiben a jótékonykodás után is maradt még ételed, akkor azt tanácsoljuk, hasznosítsd újra: a húsvéti sonkából például kiváló ételek készíthetők: tehetjük pizzára, rakott ételekbe, készíthetünk quiche-t és a többi.

Érdekesség, hogy régen a kalács morzsáit megőrizték, hogy nyáron a verebek kártevése ellen kereszt alakban hintsék meg vele a gabonaföldeket.

Kellemes ünnepeket és jótékonykodást!

 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!