Girl Power! blog

Nem hiszed el, mennyit keresett Gal Gadot a Wonder Womannel

A Variety legfrissebb írása szerint Gal Gadot három filmre is aláírt a Warner Brothers-zel még 2014-ben: egyrészt a Wonder Woman-filmre, másrészt a Batman Superman ellen, illetve az Igazság ligája című mozikra is. A Wonder Woman világszerte mintegy 570 millió dolláros bevételre tett szert. 

És hogy Gal Gadot ebből mit profitált?

Az izraeli színésznő mindössze 300 ezer dollárt kap filmenként. 

A dühös rajongók a Twitteren mutattak rá a még mindig tapasztalható, nemek közötti bérszakadékra, hiszen a Supermant játszó Henry Cavill 14 millió dollárt tett zsebre a 2013-as Acélemberért, amely egyéb iránt nem is számított ekkora kasszasikernek. 

UPDATE:

A 24.hu írta meg, hogy valószínűleg csak egyszerű számzsonglőrködésről van szó, és nem is volt alulfizetve Gal Gadot.

“Gadot valóban háromszázezer dollárban egyezett meg annak idején – ám ez az összeg iparági sztenderdnek számít az olyan színészek körében, akik először szerepelnek egy franchise filmjében. Chris Evans például ugyanennyit kapott annak idején az első Amerika Kapitányért, Chris Hemsworth pedig ennek az összegnek mindösszesen a felét az első Thor-filmért” – fogalmaz a cikk, hozzátéve, hogy Cavill tizennégy milliós gázsija pedig nem igaz.

Sorry, ha félreinformáltalak, de ez az alaphír sokaknál megjelnet, például az Elle-nél is, a marie Claire-nél is…

Egyébként a Wonder Womanról még csak annyit, hogy női rendező esetében rekordnak számító 100,5 millió dolláros bevétellel indított a szuperhősfilm az észak-amerikai mozikban. 

Mindeddig Sam Taylor-Johnson erotikus-romantikus drámája, A szürke ötven árnyalata tartotta a női rendezők észak-amerikai nyitóhétvégi rekordját 85,1 millió dollárral.

A Hollywood Reporter filmes portál szerint “történelmi startot” és “Hollywood genderproblémáját illetően perdöntő pillanatot” jelent a Wonder Woman rekordja, amelyet Patty Jenkins rendezett.

A hollywoodi stúdiók ugyanis a mai napig vonakodnak nőkre bízni a rendezést, főleg a szuperprodukciókét. A filmes portál szerint a Csodanő sikere növelheti a nyomást a stúdiókra annak érdekében, hogy női filmeseknek is adjanak munkát.

 A 45 éves Patty Jenkins mindeddig csak egy filmet rendezhetett, A rém című 2003-as Oscar-díjas sorozatgyilkos-drámát, amelyet mindössze 8 millió dollárból forgatott.
 

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!