Girl Power! blog

Letisztult, boldog élet – így teremtsd meg magadnak!

A Kívül Belül Boldogság csapata segít, hogy megteremtsd magadnak az értékrendeddel azonos, letisztult, boldog életedet. Workshopjukon beavatnak, hogy ők maguk hogyan érik el mindezt. A csapat alapítói elárulták a Girl Power! blognak, hogyan érdemes felhasználni a minimalizmust a boldog és harmonikus élet megteremtéséhez. Timi és Szandra a blog olvasói számára 20%-os kedvezménykupont ajánlott fel, részleteket a cikk végén olvashattok!

Hogyan kezdődött kettőtök kapcsolata, és hogyan született meg a program ötlete?

Szandra otthonszervezési tanácsadóként segít rendszerezni ügyfelei otthonait, Timi pedig coachként segít eligazodni az élet kérdéseiben. Még az egyetemi évek alatt találkoztunk egy szakmai gyakorlaton, de ott még nem beszélgettünk minimalizmusról, rendszerezésről, boldogságról, csak megismerkedtünk. Mindketten vágyunk arra, hogy magunknak szabjuk meg a kereteket, ezért végül mind a ketten a vállalkozói életformát választottuk. Ez nem feltétlenül egy egyszerű út, de egyelőre nagyon élvezzük.

Amit feltétlen érdemes tudni rólunk, hogy a fő célunk úgy segíteni, hogy az esztétikumában és lelkileg is örömet okozzon az ügyfeleknek az a végeredmény, amit teremtenek maguknak. És azt is fontos tudni, hogy mi magunk sem vagyunk tökéletesek, ezért minden történetet megértünk, ami a tárgyak elengedésének nehézségéről vagy az élet nagy kihívásairól szólnak.

Egy beszélgetés kapcsán kiderült, hogy mindkettőnk életében fontos állomás volt a minimalizmus koncepciójának megismerése: más emberré váltunk tőle. Bár egyikünk sem kimondottan minimalista, a felesleges dolgok elengedése és a rend meghatározó eleme lett az életünknek 25 éves korunk után. Elég hamar felismertük, hogy a fizikai rendtartás nem lehetséges rendezett belső lelki élet nélkül, és fordítva sem működik. Kézenfekvő volt, hogy egyesítsük a tudásunkat, és egyszerre, kívül és belül is segítséget nyújtsunk azoknak, akik igénylik.

Szandra és Timi

Szerintetek mi a boldogság, ti magatok hogyan definiálnátok?

Szandra: Ha azokkal az emberekkel és tárgyakkal veszed körül magadat, akik és amik igazán örömet okoznak neked. Ha kizárod a zavaró tényezőket, a feleslegeset, és csak a fontosra koncentrálsz. Ha megtanulsz elengedni. És amikor hazaérsz, jól érzed magad az otthonodban.

Timi: A boldogság az, amit magadnak eldöntesz, hogy a boldogságot jelenti. Szerintem akkor tudsz jól választani magadnak boldog életet, ha tisztában vagy magaddal, az értékeiddel és az értékrendeddel, és egyensúlyban tudod tartani, mennyi energiát szánsz az életed bizonyos területeire. A boldogság az egyértelműség, a letisztultság, az értékvezéreltség és az egyensúly.

Mik szükségesek a boldogsághoz az életünkben?

Kinek mi… Erre szerintünk nincs pontos recept. Ha valaki úgy érzi, hogy hasonlít hozzánk, akkor tudunk neki segíteni, mert sokat tanulunk és olvasunk a témáról. De a legfontosabb szerintünk, hogy felismerjük, hogy a boldogság nem egy távlati cél, hanem azt most lehet, itt a jelenben, azonnal megszerezni magunknak egy döntés mentén. Csak meg kell tanulnunk fókuszt teremteni, és felismerni, mik a számunkra fontos, jó dolgok jelenleg az életünkben. Egyébként a boldogságkutatók sem tudják a boldogságot pontosan definiálni: hogy mi is a boldogság, az az egyénen múlik.

De van egy azonnali tanácsunk is: mély levegő, egy pozitív gondolat, és egy mosoly. És máris jobb!

 

Hogyan lehet rávezetni másokat a boldogságra, milyen eszközökkel, trükkökkel, ti milyen tanácsokat, eszközöket javasoltok?

Leginkább azt javasoljuk, hogy kezdjen el beszélgetni másokkal az illető a boldogságról, vagy pedig kutasson az interneten, hogy rábukkanjon a neki megfelelő módszerekre. Amivel mi tudatosan foglalkozunk, és nekünk beváltak: mindfulness, meditáció, önismeret, saját értékeink megismerése, minimalizmus, otthonunk rendszerezése, fókuszteremtés, emberi kapcsolatok, kommunikáció. Ezekben tudunk is segíteni! De boldogságot jelenthet az egészség, a sport, utazás, és megannyi apró mindennapi dolog.

Egy extra tuti tippünk is van: tűzd ki célul magadnak, hogy hetente háromszor teszel egy teljesen véletlenszerű kedves gesztust valakinek. Lehet ismerős vagy ismeretlen is. Ez bármi lehet: egy ajtónyitás, képeslap, kedves sms… Timi egyszer egy 10%-os kupont kapott az egyik drogériában a mögött állótól a kasszánál. Kutatók kimutatták, hogy ha jót teszünk másokkal, a mi jó érzéseinkre is fantasztikus hatással van.

Az otthonszervezésnek mennyiben van szerepe a boldogságunk kialakításában, megtalálásában és ennek mik a legfontosabb alappillérjei? Mik a legfontosabb dolgok egy rendezett otthon kialakításában?

Ha azok a tárgyak vesznek körül téged, amelyek örömet okoznak, mert hasznosak és vannak funkcionalitásuk, az bizonyítottan örömet okoz. A sok felesleges holmi csak zavaró tényező, kutatások alapján zavaró hatással vannak a koncentrációnkra, és felesleges stresszt okoznak (mert például nem tudjuk megbecsülni, mikor tudjuk teljesen rendberakni majd őket…). Illetve a felesleges tárgyakkal időt is töltünk: pakoljuk őket, és ezt az időt másra is tudnánk szánni.

Ha egy olyan otthont alakítunk ki magunknak, ahol nem kell állandóan keresgélni, ahol megtalálunk mindent, akkor jól érezzük magunkat. Mert tudunk az igazán fontos dolgokra koncentrálni és időnk is lesz rá.

 

A rendezett otthon kialakításában a legfontosabb alapelv, hogy mindennek legyen otthona, helye. Hogy mindent azonnal visszarakjunk a neki kinevezett helyére, ha már nem használjuk. A cél, hogy ugyanolyan könnyű legyen visszarakni a tárgyakat, mint elől hagyni őket, ekkor működik jól a rendszerezés. Meghatározott rendszer nincs, ezt mindenkinek magának kell kialakítania az otthonban lakók igénye szerint. És persze ez a rendszer egyébként változik is, ahogy az emberek változnak, és a gyerekek felnőnek. 

Nagyon szeretnénk mindenkinek segíteni, akit érdekel a téma, ezért szeretnénk felajánlani az olvasók számára egy 20%-os engedményt, ha a „gpblog20” kuponkóddal regisztrálnak a workshopra. Bármelyik időpont választható!

A legközelebbi időpont: július 22. szombat egész nap

A következő időpont: szeptember 3. vasárnap egész nap

Kuponkód: gpblog20

Timi és Szandra várnak mindenkit sok szeretettel!

Infók: Kívül Belül Boldogság

***

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek!

Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm.

Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:

Girl Power! blog a Facebookon

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!