Girl Power! blog

Ez a pékség második esélyt ad börtönviselt nőknek

Egy pékség, ahol a börtönből szabadult, vagy próbaidejüket töltő nők esélyt kapnak egy teljesen új életre. Tiszta lappal indulnak, önbizalmat szereznek, barátságokat kötnek, és megtanulnak sütni is.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a… Tovább »

Itt vannak a radikális női bringások

Ismerd meg a női bringásokat, akik visszavették Los Angelest – így ír a Bust magazin az Ovarian Psycos női bringás brigádról, akik felveszik a harcot a dzsentrifikáció ellen Los Angelesben – abban a városban, ahol az autós kultúra egyre inkább előtérbe kerül. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek,… Tovább »

Ezért jó, ha fákat ölelgetsz: 5 dolog, amit az ökofeministáktól tanulhatsz

Kerülj közelebb a természethez, és hagyj kisebb ökológiai lábnyomot a Földön. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

30 zseniális fotó olyan nőkről, akik megváltoztatták a történelmet

A nők megszámlálhatatlan alkalommal voltak meghatározó szereplői a történelemnek, és jelentős területeken bizonyították be rátermettségüket, bátorságukat, hozzáértésüket és tudásukat annak ellenére, hogy a társadalom nem ezt várta el tőlük, hanem a fakanalat és a serpenyőt. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a… Tovább »

Korábban gyerekfeleség volt, most ő India első női taxisofőrje

Még csak 14 éves volt, és már menyasszony, amikor öngyilkosságot akart megkísérelni, busz alá akarta vetni magát. Selvi Gowda végül felszállt a buszra. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power!… Tovább »

Ezt üzeni a világnak a savval leöntött modell

Egy indiai divatcég szerződést írt alá egy savtámadás túlélőjével: az azóta aktivistává vált Laxmi Saa immár a Viva N Diva divatmmárka új designer-termékeinek arca. A kampány A bátorság arca nevet kapta. Laxmi Saa csupán 15 éves volt, amikor egy 32 éves féfi savval öntötte le, miután a lány elutasította házassági ajánlatát. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél!… Tovább »

Mit tehetünk a közöny ellen?

Kezdj el reflektálni a világra. A te életed is jobb lesz tőle. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Egy pakisztáni nő férfiaknak fenntartott köztelterületen szelfizett – áttörés jöhet?

Kizárólag férfiak által látogatható nyilvános helyeken készített szelfit egy pakisztáni lány. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Mikor voltál utoljára boldog?

Nem a temérdek pénzedről vagy a Porschédról fogsz mesélni az unokáidnak. A megélt érzelmekről, arról fogsz, már ha addig szorgosan gyűjtögeted őket. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot!… Tovább »

Amikor apád olyat posztol a Facebookon, amit nagyon nem kéne

Az Everyday Sexism Project egy olyan online oldal, amelyben nők és férfiak (bár ők jóval kevesebben vannak nyilván) osztják meg egymással szexizmussal kapcsolatos, napi rendszerességgel átélt tapasztalataikat. Sokszor súlyos, vagy felháborítóan sértő, vagy épp olyan szinten “általánossá” váló dolok, amikre nem is nagyon tudunk mit mondani, mert normálisnak véljük már, és már így ágyazódott be… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!