Girl Power! blog

Amikor az állásajánlatnak úgy örülsz, mint egy eljegyzésnek – fotók

Ezerszer láttunk már a Facebokon és az egész interneten számos eljegyzési képet: hol beállítottat, hogy “spontánt” (már amennyire), de mindegyik cuki, édes, igaz?  Felvetődik azonban a kérdés: miért csak ezt az eseményt ünnepeljük és kürtöljük leginkább világgá videókkal, posztokkal, fotókkal? Nos, ezen gondolkozhatott el Benita Abraham is. A 37 éves kaliforniai a nő a közelmúltban… Tovább »

Ez a pékség második esélyt ad börtönviselt nőknek

Egy pékség, ahol a börtönből szabadult, vagy próbaidejüket töltő nők esélyt kapnak egy teljesen új életre. Tiszta lappal indulnak, önbizalmat szereznek, barátságokat kötnek, és megtanulnak sütni is.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a… Tovább »

Az 5 legjobb pszichológiai teszt, ami segít helyretenni a dolgokat a fejedben

Az önismeretben a legfontosabb talán az, hogy folyamatosan foglalkozzunk önmagunkkal. Nem úgy van az, hogy hopp, végigcsinálok egy tanfolyamot, aztán már jól is vagyok – ez egy élethosszig tartó folyamat. Egyszer fent, egyszer lent, van ez így, dolgozni kell magunkon az egyensúly érdekében.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást… Tovább »

“Dehát én csak bókoltam” – 10 +1 példa a mindennapi szexizmusra

Habár mi nők hatalmas lépéseket tettünk meg az elmúlt évszázadban – szavazati jogot szereztünk, felszólalunk, politizálunk, karriert építünk és a többi , ám a szexizmus még mindig masszívan itt van közöttünk. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket… Tovább »

Ezért jó, ha fákat ölelgetsz: 5 dolog, amit az ökofeministáktól tanulhatsz

Kerülj közelebb a természethez, és hagyj kisebb ökológiai lábnyomot a Földön. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Mit csinál egy nő, amikor senki sem látja?

A Sally Nixon illusztrációin szereplő nők egyike sem tudja, hogy látjuk őket. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Így hat az óraátállítás a szervezetedre

A 2016-os óraátállítás (egy órával későbbre) március 27 -én éjjel 2 órakor esedékes: nem árt odafigyelni egészségünkre, hogy könnyebben menjen az átállás.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot!… Tovább »

Magyar Filmhét: 15 +1 magyar rendezőnő, akiknek filmjét látnod kell

Március 2-án megkezdődött a 2. Magyar Filmhét, amelynek keretében hat kategóriában 270 film versenyez a Magyar Filmdíjért keddtől vasárnapig a Cinema City MOM Parkban. A nagyjátékfilmek és a dokumentumfilmek kínálatából ajánlok nektek 15 filmet, amit kiváló magyar rendezőnők rendeztek, a plusz 1 pedig a ráadás.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű… Tovább »

Így utazgat a nagyvilágban egy szingli magyar lány

Járt már az Everest alaptáborban, Brazíliában, a Bahamákon és New Yorkban is, nyolc évet dolgozott a BBC-nél, azonban már hónapok óta nem dolgozik, csak utazik, és szingli utazóblogot ír. Most éppen Kambodzsából. Annak, aki utazni vágyik, azt javasolja: ne gondolkozz, csak csináld. Interjú a Female Yeti bloggerével, Zsuzsával. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!