Girl Power! blog

Házassági teszt 1930-ból: a ti kapcsolatotok átmenne?

Most, hogy a napokban ismét előkerült a bezzeg a régi időkben-séma, és nagy port kavart egy cikk, amely arról szólt, hogyan is kellene nőként viselkedni, épp ideje, hogy teszteld, megfelelnél-e a harmincas években megalkotott kritériumoknak! *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban… Tovább »

19+1 kreatív ajándék karácsonyra

Ha ismerősöd, családtagod szereti a művészeteket, a kreatív megoldásokat, a kézműves dolgokat, akkor nyert ügyed van: rengeteg csúcsszuper dolgot szerezhetsz be karácsonyig. Összeszedtem a számomra legkedvesebbeket, természetesen a bloghoz híven sok-sok feminista, és egyéb izgalmas, színes és egyedi ajándékot.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok,… Tovább »

Ezek a legjobb videojátékok nőknek

Kár, hogy tizenöt-húsz évvel ezelőtt (vagy még korábban) még nem volt Xboxom, és nem játszhattam olyan remek játékokkal, amilyenekkel a mai felhasználók már nap mint nap játszhatnak. Igaz, volt a gépemen Wolfenstein, amivel egy időben elképesztően sokat játszottam, de akkor még nem tudhattam, hogy a jövőben nem csak öldöklős, gyilkolós, és főleg nem csak férfiszereplős… Tovább »

Mit csinált Emma Watson a londoni metróaluljáróban?

Te is örülnél, ha valaki meglepetésként ingyen könyveket rejtene el az aluljáróban, amit elvihetsz olvasni? *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Ismerd meg a nőt, aki az ikonikus We Can Do It! – plakátokat ihlette

Amikor Naomi Parker-Fraley életében először megpillantotta a legendás plakátot Szegecselő Rózsáról (Rosie the Riveter), az jutott eszébe, hogy a képen szereplő nő teljesen úgy néz ki, mint ő. Ám neki soha nem említette senki, hogy plakát készült volna róla. Parker-Fraley egy volt a hatmillió nő közül, aki a második világháború idején munkaerőként állt helyt a… Tovább »

A hét 10 legjobb Facebook-posztja

Itt a szeptember, a blogon pedig újra elindul a pénteki összesítés a hét általam legerősebbnek ítélt, vagy épp a rám nagy hatást gyakorolt, fontos, kiemelkedő, a blog szempontjából lényeges stb. Facebook- posztjairól. A héten rengeteg minden történt hazánkban és a világon is, ezek a posztok leginkább erre reflektálnak, de van olyan is, amelyik csupán fontos… Tovább »

Beszélnünk kell a Trónok harca női szereplőiről

Egyet mondok: nőuralom! ///////Figyelem, SPOILER következik!!!!/////// Csak akkor olvass tovább, ha ez nem zavar! *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Hálószobatitkok egy nárcisztikus pasival

Vajon van-e biztos recept arra, hogy elkerüljük a nárcisztikus férfiakat? És ha nem tudjuk őket elkerülni, mit tehetünk? *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Így tüntetnek a nők a világ minden táján – fotók

Sajnos most, 2016-ban még mindig van olyan hely a világon, ahol a nők számára hangjukat hallatni kétszer olyan nehéz, mint a férfiaknak.  Eddig mindösszesen 21 (!) női államfőről beszélhetünk, a világ parlamenti képviselőinek pedig csupán 22 százaléka nő.  Ugyanakkor ha megnézzük a nagy politikai mozgalmakat, láthatjuk, hogy a tüntetők között rengeteg a nő, sőt számos… Tovább »

Forradalmi mesekönyv kislányoknak – a legjobb tündérmesék, amiket valaha olvastál

Egy frissen megjelent gyermekkönyv mintegy 100 csodálatos tündérmesét rejt, ám azokban messze nem a klasszikus királylányok szerepelnek. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!