Girl Power! blog

Nőkről szóló filmek, amiket nagyon várunk 2017-ben

Emma Watson több filmmel is érkezik idén, Sophia Coppola filmrendező egy 1971-es filmdrámát gondol újra. Jönnek a szuperhősnők is, és izgalmas könyvadaptációkat is nézhetünk a mozikban.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a… Tovább »

Julia Roberts először játszik főszerepet egy tévésorozatban

Julia Roberts Oscar-díjas amerikai filmsztár először játszik főszerepet tévésorozatban – írta a BBC News. A színésznő Maria Semple Today Will Be Different című, szeptemberben megjelent regényének televíziós adaptációjában fog szerepelni. Semple maga fogja írni a minisorozatot, melynek producere Roberts saját cége, a Red Om Films lesz. A film és a könyv jogait egyébként Megan Ellison… Tovább »

Brad Pitt szerelmes, de nagyon

Mi történik, ha két kém egymásba szeret? Vajon őszinte lehet-e egy ilyen házasság? És mi történik, ha kiderül: az egyikük végig hazudott? Ezeket a kérdéseket boncolgatja a magyar mozikban december 1-jén debütáló Szövetségesek Brad Pitt és Marion Cotillard főszereplésével.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok,… Tovább »

“Ezért lettem feminista pornórendező”

Feminizmus és pornó: e két szó talán megütközést válthat ki, hiszen elsőre sokaknak valószínűleg valamiféle alárendelt viszonyt bemutató jelenet ugrik be. Lehet-e úgy pornófilmet készíteni, hogy a benne látható történet senkire nézve se legyen megalázó, egyenrangú és felszabadult legyen, amely mindkét fél számára örömöt nyújt? Lucie Blush pornórendező írásába akadtam bele a minap a Ravishly-n,… Tovább »

Pamela Anderson olyan sci-fiben tűnik fel, amitől a hideg kiráz

Teljesen lenyűgözött az idén februárban debütált rövidfilm, amiben Pamela Anderson látható. Nem a tőle megszokott szerepben.  A Connected Luke Gilford rövidfilmje, amelyben a főszereplő Pamela Anderson és Dree Hemingway, a narrátor pedig Jane Fonda.  A Connected egy rendkívül izgalmas képet fest a közeljövőről, amiben a békét, nyugalmat keresők különleges módszerrel kapcsolódhatnak egymáshoz. A volt szex-szimbólum elhagyja régi… Tovább »

Beszélnünk kell a Trónok harca női szereplőiről

Egyet mondok: nőuralom! ///////Figyelem, SPOILER következik!!!!/////// Csak akkor olvass tovább, ha ez nem zavar! *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Lehet, hogy a kedvenc filmed nem ment át a Bechdel-teszten?

A Bechdel-teszt megmutatja, hogy hogyan képzelik el a filmes rendezők és producerek a nő szerepét a férfiak uralta világban. A teszten a 2015-ös filmek 50 százaléka megbukott. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd… Tovább »

Magyar Filmhét: 15 +1 magyar rendezőnő, akiknek filmjét látnod kell

Március 2-án megkezdődött a 2. Magyar Filmhét, amelynek keretében hat kategóriában 270 film versenyez a Magyar Filmdíjért keddtől vasárnapig a Cinema City MOM Parkban. A nagyjátékfilmek és a dokumentumfilmek kínálatából ajánlok nektek 15 filmet, amit kiváló magyar rendezőnők rendeztek, a plusz 1 pedig a ráadás.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű… Tovább »

Ide el kell jutnod: fotók az Oscar-jelölt filmek forgatási helyszíneiről

Az idei Oscar-díjátadó kétségtelenül izgalmas percekkel szolgál majd, már csak a magyar jelölés miatt is. Az elmúlt évben is rengeteg látványos film készült, sokszor zöld vászon használata nélkül; a készítők értenek ahhoz, milyen elképesztő forgatási helyszínekkel lehet fokozni a hatást. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!