Girl Power! blog

Frida Kahlo kézzel írt, csodás levelei Rivera Diegohoz

„Nem tudom, hogyan kell szerelmes levelet írni” – kezdi levelét 1946-ban Diego Riverához Frida Kahlo festőművész. „De azt el akartam mondani, hogy az egész lényem nyitott számodra. Amióta beléd szerettem, minden átalakul és tele van gyönyörűséggel… a szerelem olyan, mint az illat, mint az áramlás, mint az eső”. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált… Tovább »

Magyar lány fotóiért őrül meg a fél internet

A Bored Panda osztotta meg Böröczky Andrea csodás éjszakai fotóit. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

10 kép, ami bizonyítja: csodás dolog a szingliség

Könnyebb felébredni és egyedül érezni magam, ha az vagyok, aki vagyok, mint valaki mellett felébredni és egyedül lenni – mondta egyszer Liv Ullmann.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl… Tovább »

Pamela Anderson olyan sci-fiben tűnik fel, amitől a hideg kiráz

Teljesen lenyűgözött az idén februárban debütált rövidfilm, amiben Pamela Anderson látható. Nem a tőle megszokott szerepben.  A Connected Luke Gilford rövidfilmje, amelyben a főszereplő Pamela Anderson és Dree Hemingway, a narrátor pedig Jane Fonda.  A Connected egy rendkívül izgalmas képet fest a közeljövőről, amiben a békét, nyugalmat keresők különleges módszerrel kapcsolódhatnak egymáshoz. A volt szex-szimbólum elhagyja régi… Tovább »

Salvador Dalí szakácskönyvétől eláll a lélegzeted

Dalí szürreális alkotásairól volt híres. De gondoltad volna, hogy a művész a konyhában is alkotott? *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Ismerd meg a nőt, aki az ikonikus We Can Do It! – plakátokat ihlette

Amikor Naomi Parker-Fraley életében először megpillantotta a legendás plakátot Szegecselő Rózsáról (Rosie the Riveter), az jutott eszébe, hogy a képen szereplő nő teljesen úgy néz ki, mint ő. Ám neki soha nem említette senki, hogy plakát készült volna róla. Parker-Fraley egy volt a hatmillió nő közül, aki a második világháború idején munkaerőként állt helyt a… Tovább »

“Nem az a fontos, hogy mit veszel fel, hanem hogy mit veszel le” – egy ruhaperformansz margójára

Ádám Anna a Gray Box alapítója és művészeti vezetője, Piróth Tímea festő pedig több mint egy éve a Gray Box aktív tagja, az “Israel Us!” című divatperformansz ötletgazdája és főszervezője, akik a “Dirty Dancing Girl Power“, illetve a “Vallomások: Coming OUT!” című ruhaperformanszok főszervezői is. Interjú egy igen különleges előadássorozatról.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy… Tovább »

“Csak én és Allah”: fotósorozat queer muszlimokról

A Tumblr-en található Queer Muslim Project az LMBT-muszlimokat mutatja be.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

14 szomorú igazság a modern életről

Marco Melgrati olasz szabadúszó illusztrátor sajátos rajzaival fejezi ki véleményét a mai modern társadalomról.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Képregényben rajzolta meg az anyaság küzdelmeit

Az anyaság kétségtelenül valami olyan különleges állapot, amit tényleg nem lehet elmagyarázni. Habár én magam nem vagyok anyuka, de tisztában vagyok azzal, micsoda küzdelmek zajlanak két babahintőporos mámor között.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!