Girl Power! blog

A nők, akik inspirálnak – íme a példaképeink

Körbekérdeztem néhány bloggert, és megnéztem az interneten pár írót, kit melyik híresség, családtag, történelmi személy, közszereplő inspirál; ki az, akiből erőt merít, akit példának tekint az életében? Nagyon izgalmas és színes válaszok születtek, íme.  “Minden napnak a maga örömét”  Az anyukámról szeretnék írni: ugyan nem találta fel a rák ellenszerét, és a Mount Everestet sem… Tovább »

Csodás fotók a világ legkülönbözőbb nőiről

Ezek a képek nem olyan nőkről készültek, akiket a magazinok címlapjain látsz.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Ismerd meg a nőt, aki az ikonikus We Can Do It! – plakátokat ihlette

Amikor Naomi Parker-Fraley életében először megpillantotta a legendás plakátot Szegecselő Rózsáról (Rosie the Riveter), az jutott eszébe, hogy a képen szereplő nő teljesen úgy néz ki, mint ő. Ám neki soha nem említette senki, hogy plakát készült volna róla. Parker-Fraley egy volt a hatmillió nő közül, aki a második világháború idején munkaerőként állt helyt a… Tovább »

Ez a pékség második esélyt ad börtönviselt nőknek

Egy pékség, ahol a börtönből szabadult, vagy próbaidejüket töltő nők esélyt kapnak egy teljesen új életre. Tiszta lappal indulnak, önbizalmat szereznek, barátságokat kötnek, és megtanulnak sütni is.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a… Tovább »

Így nyaraltak nagyanyáink és dédnagyanyáink – a Fortepan képei

Nosztalgia. Nyár.  Élet. Szeretet. Életszeretet. Minden nyáron eszembe jut édes, drága, egyetlen nagymamám (ez hülyeség, minden egyes nap eszembe jut, olyan, mintha még mindig velünk lenne, bár sajnos ma már nincs közöttünk). De nyáron meg azért, mert hihetetlen nyaralásokat virgonckodtunk vele végig a testvéremmel. Csak mi hárman. Fantasztikus nő volt. Szívta magába az életet. Persze csak… Tovább »

Így tüntetnek a nők a világ minden táján – fotók

Sajnos most, 2016-ban még mindig van olyan hely a világon, ahol a nők számára hangjukat hallatni kétszer olyan nehéz, mint a férfiaknak.  Eddig mindösszesen 21 (!) női államfőről beszélhetünk, a világ parlamenti képviselőinek pedig csupán 22 százaléka nő.  Ugyanakkor ha megnézzük a nagy politikai mozgalmakat, láthatjuk, hogy a tüntetők között rengeteg a nő, sőt számos… Tovább »

Itt vannak a radikális női bringások

Ismerd meg a női bringásokat, akik visszavették Los Angelest – így ír a Bust magazin az Ovarian Psycos női bringás brigádról, akik felveszik a harcot a dzsentrifikáció ellen Los Angelesben – abban a városban, ahol az autós kultúra egyre inkább előtérbe kerül. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek,… Tovább »

Kvíz: meg tudod mondani, ki volt ez a 12 legendás nő?

A történelemben rengeteg nő tett azért, hogy megváltoztassa a világot. Most letesztelheted tudásod: lássuk, hányat ismersz fel közülük? *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Mit csinál egy nő, amikor senki sem látja?

A Sally Nixon illusztrációin szereplő nők egyike sem tudja, hogy látjuk őket. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Ezért kattansz rá – a leárazás pszichológiája

Hogyan ne kapj agyvérzést a plázában című rovatunkból. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!