Girl Power! blog

Újra itt a mannequin challenge, csak épp most fontos üzenete van

A mannequin challenge lényege, hogy a népszerű videókban legkülönbözőbb pózokban mozdulatlanná válnak az emberek. Ezt az ötletet gondolta újra egy indiai reklámügynökség, amely ezzel egy nagyon fontos problémára hívja fel a figyelmet: a szexuális zaklatásra. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban… Tovább »

“Ezért lettem feminista pornórendező”

Feminizmus és pornó: e két szó talán megütközést válthat ki, hiszen elsőre sokaknak valószínűleg valamiféle alárendelt viszonyt bemutató jelenet ugrik be. Lehet-e úgy pornófilmet készíteni, hogy a benne látható történet senkire nézve se legyen megalázó, egyenrangú és felszabadult legyen, amely mindkét fél számára örömöt nyújt? Lucie Blush pornórendező írásába akadtam bele a minap a Ravishly-n,… Tovább »

10 kép, ami bizonyítja: csodás dolog a szingliség

Könnyebb felébredni és egyedül érezni magam, ha az vagyok, aki vagyok, mint valaki mellett felébredni és egyedül lenni – mondta egyszer Liv Ullmann.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl… Tovább »

Öt ok, amiért töröllek a Facebookon

Nos, kedves “barátom”, eljött az idő, hogy megnyomjam az unfriend gombot. Vagy – jobb esetben – mondjuk csak simán unfollow-ollak. A Facebook esetében persze nevetséges azt állítani, hogy az ezer ismerősből ennyi barátom lenne, de hidd el nekem: sem így, sem úgy nem akarlak látni a falamon többé. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden… Tovább »

“A rendőr azt mondta, belepecsételik az útlevelébe, hogy kurva”

Nyakó Júlia szereplésével kisjátékfilmet készített a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete, amelyben a saját gyűjtésükből származó példákat mutatnak be arra, mennyi erőszakot kell elszenvedjenek a lakásban dolgozó szexmunkások is. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd… Tovább »

14 szomorú igazság a modern életről

Marco Melgrati olasz szabadúszó illusztrátor sajátos rajzaival fejezi ki véleményét a mai modern társadalomról.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

“Dehát én csak bókoltam” – 10 +1 példa a mindennapi szexizmusra

Habár mi nők hatalmas lépéseket tettünk meg az elmúlt évszázadban – szavazati jogot szereztünk, felszólalunk, politizálunk, karriert építünk és a többi , ám a szexizmus még mindig masszívan itt van közöttünk. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket… Tovább »

Ezért jó, ha fákat ölelgetsz: 5 dolog, amit az ökofeministáktól tanulhatsz

Kerülj közelebb a természethez, és hagyj kisebb ökológiai lábnyomot a Földön. *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot! Katt a képre:... Tovább »

Így hat az óraátállítás a szervezetedre

A 2016-os óraátállítás (egy órával későbbre) március 27 -én éjjel 2 órakor esedékes: nem árt odafigyelni egészségünkre, hogy könnyebben menjen az átállás.  *** Kedves olvasó! Köszönöm, hogy betértél! Minden kulturált és építő jellegű hozzászólást örömmel veszek, boldog vagyok, ha párbeszédet kezdeményeztek! Azonban a kirekesztő, gyűlölködő kommenteket minden esetben törlöm. Keresd a Facebookon a Girl Power! blogot!… Tovább »

Így reagáltak a hírességek a brüsszeli merényletek hírére

2016. március 22-én az egész világ a brüsszeli merényletek zajától hangos. Kedden reggel robbanások rázták meg a brüsszeli repülőteret és a metrót. Az összehangolt terrortámadásoknak hivatalosan eddig 34 halálos áldozata és több mint 200 sérültje van.  A merényletért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.  Színészek, zenészek és sokan mások is kifejezték megdöbbenésüket, szomorúságukat és együttérzésüket a közösségi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!